Пільги для учасників АТО



Куди звертатись?



Забезпечення санаторно-курортним лікуванням учасників бойових дій антитерористичної операції (08.12.2017)



Для учасників АТО прийняті районні Програми:

1. Районна Програма забезпечення безоплатним зарчуванням дітей із сімей учасників антитерористичної операції на 2018 рік.

2. Районна Програма надання адресної одноразової грошової допомоги на 2016-2020 роки.

3. Про затвердження районної цільової соціальної програми безкоштовного зубопротезування учасників антитерористичної операції на 2018 рік.



У зв'язку з чисельними зверненнями та з метою ефективного використання бюджетних коштів, Державна Служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції повідомляє, що Законом України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" затверджена бюджетна програма 2505150 "Заходи із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції та забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням", яка об'єднує такі напрями використання бюджетних коштів :

1. Здійснення психологічної реабілітації учасників АТО.

2. Здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації учасників АТО.

3. Здійснення заходів щодо надання цетрами соціально-психологічної реабілітації населення соціальної та психологічної допомоги учасникам АТО, громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильсьької катастрофи, та населенню, яке проживає на території радіоактивного забруднення.

4. Забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб, які постраждали під час проведення антитерористичної операції та яким встановлено статус учасника бойових дій чи інваліда війни.

Більш детальні роз'снення щодо отримання даних послуг знаходяться тут.

Також наведений детальний алгоритм дій щодо отримання інших послуг, передбачених чинним законодавством.

Інформаційна карта щодо процедури взяття на квартирний (кооперативний) облік

ДОРОЖНЯ КАРТА щодо протезування (ортезування) учасника АТО виробами підвищеної функціональності за технологіями виготовлення, які відсутні в Україні

Дорожня карта учасникам антитерористичної операції для вирішення деяких питань соціального захисту, зокрема забезпечення психологічною реабілітацією

ДОРОЖНЯ КАРТА щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням учасників антитерористичної операції

ДОРОЖНЯ КАРТА учасникам АТО для вирішення деяких питань соціального захисту, зокрема забезпечення соціальною та професійною адаптацією

СПИСОК працівників Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції

17.03.2016 року



Щодо постанови Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 р. № 221 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції »



Як розрахувати лікарняні учасникам АТО?



Які категорії громадян мають пільги при сплаті земельного податку(27.11.2015)




Надання пільг фізичним особам зі сплати земельного податку(16.11.15)




Інформаційна брошура „На допомогу захисникам Батьківщини: права і пільги для учасників АТО та членів їх сімей – підстави та порядок отримання, рекомендації, довідкова інформація”

завантажити



Соціальний захист воїнів АТО. Пам’ятка

Чернігівською ОДА розроблено Пам’ятку щодо соціального захисту ветеранів війни з числа учасників антитерористичної операції. Пам’ятка включає основні законодавчі аспекти медичної, психологічної, професійної реабілітації та соціальної адаптації учасників АТО.

Пам’ятка щодо соціального захисту ветеранів війни з числа учасників антитерористичної операції (завантажити)

Додаткові консультації можна отримати за телефоном (04622) 5-99-38 кожного дня з 08:00 год. до 17:00 год. Вихідний — субота, неділя.



Земельні ділянки для воїнів АТО


Щодо внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»


Щодо надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведенн


Соціальні гарантії для учасників бойових дій та членів родин загиблих в АТО воїнів

На які пільги мають право учасники АТО

Страхові виплати для громадян, які переселилися із зони АТО

Пам'ятка демобілізованим військовослужбовцям "Як знайти роботу"

Дорожня карта Як знайти роботу демобілізованим військовослужбовцям від Чернігівського обласного центру зайнятості

Щодо постанови Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 р. № 200 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням»