back

Щодо постанови Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 р. № 221 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції »

17 грудня 2015

Управління соціального захисту населення Чернігівської райдержадміністрації повідомляє, щодо організації направлення учасників антитерористичної операції на психологічну реабілітацію.

Відповідно до даного Порядку реабілітаційні послуги надаються одержувачу в реабілітаційних установах, з якими Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників АТО в установленому законодавством порядку укладено відповідні договори про надання реабілітаційних послуг.

Для отримання реабілітаційних послуг одержувач або його законний представник звертається до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації, а одержувач або його законний представник, який переселився з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції, за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, та заповнює заяву.

До заяви додається:

- копія посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни;

- копія документа, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

(Під час подання копій, особа надає їх оригінали для огляду).

Орган соціального захисту населення:

- реєструє зазначені вище документи;

- видає одержувачу направлення на психологічну реабілітацію до реабілітаційної установи за встановленною формою.

Після отримання від органу соціального захисту населення направлення на реабілітацію (із зазначенням початку та закінчення терміну реабілітації), одержувач прибуває до реабілітаційної установи у строк, вказаний у направленні.

Одержувач приймається до реабілітаційної установи на підставі направлення на психологічну реабілітацію.

Після закінчення проходження психологічної реабілітації одержувач надає органу соціального захисту заповнений зворотній корінець про перебування в установі.

На сьогодні послуги з психологічної реабілітації постраждалим учасникам антитерористичної операції можуть надаватись тринадцятьма реабілітаційними установами.

Бажаючим стати на облік для отримання направлення на психологічну реабілітацію необхідно звернутись до управління соціального захисту населення за адресою: м. Чернігів, пр-т Миру, 116А, каб.15.

Довідки за тел.: 5-99-35.

За інформацією управління соціального захисту населення Чернігівської райдержадміністрації