12 червня 2023

 

Грантовий проект «SOMBRILLA». Громадська організація Фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу», Фонд RcErBs, за підтримки іспанської організації виробників обладнання Sercobe (https://www.sercobe.es/en) та об'єднання підприємств "Енергетичний Альянс" м. Дніпро започаткували грантовий проект «SOMBRILLA», який продовжує проект «Організація співпраці малих міст України, громадянського суспільства та експертного середовища у питаннях енергобезпеки», що був призупинений у 2022 році.
Основою проєкту є: підготовка малими та середніми громадами України, які не постраждали під час військових дій, місцевих енергетичних планів, та місцевих стратегій з екологічної безпеки та адаптації до змін клімату до 2030 року.


Необхідність цих документів для громади викликана, як юридичними обставинами:
• Закон України «Про енергетичну ефективність» від 21.10.2021р. ст. 6. Енергетичне планування на місцевому рівні;
• Стратегія екологічної безпеки та адаптації до зміни клімату на період до 2030 року. ст. IV. Про забезпечення врахування поточних і прогнозованих наслідків зміни клімату в стратегічному плануванні на місцевому рівні, а також під час будівництва об'єктів інфраструктури
, так і фінансовою необхідністю отримання донорської допомоги для громад України, які не постраждали під час військових дій.


Виходячи з вищезазначеного, проект «SOMBRILLA» проводить грантовий конкурс з написання цих стратегічних документів у 2023 році.
В конкурсі можуть брати участь:
органи місцевого самоврядування – об'єднані територіальні громади України населенням до 150 тис. мешканців, які приєднаються до проекту «SOMBRILLA», шляхом підписання Меморандуму.
Вимоги до учасників конкурсу:
• можливість надання не менше 30% від вартості написання цих стратегічних документів.
Пріоритет буде надаватися громадам, які мають готовність до просування партнерських проектів сталого розвитку з іспанськими товаровиробниками в галузі:
• енергобезпеки та диверсифікації джерел енергії, зменшення витрат енергоносіїв, енергоефективності та збереження довкілля.
Роботи по написанню енергетичних і кліматичних планів виконуватимуть експерти – учасники проект «SOMBRILLA».
Переможцям конкурсу будуть надані консультації та допомога в підготовці заявок на фінансування заходів, які увійдуть до розроблених планів.
Учасник конкурсу надає:
• заповнену аплікаційну форму (формат Word) та її сканкопію з підписом Голови громади та печаткою (формат PDF);
• лист на офіційному бланку з підтвердженням готовності профінансувати не менше 30% від вартості написання цих стратегічних документів;
Всі матеріали просимо надсилати на е-пошту Фонду: [email protected]

Замовити необхідні документи можна за тією ж адресою.


Кінцевий термін прийняття заявок 17.00 30.06.2023р.

Best regards,

 

Ruslan Shcherbakov

phone +380 95 3172447

phone +380 98 2903636

https://www.facebook.com/Centersupportsmallcity/

https://www.facebook.com/profile.php?id=100089560550154