back

Податківці Чернігівщини сприяють мешканцям зі Сходу у відновленні документів

07 жовтня 2014

Враховуючи те, що останнім часом на Чернігівщину переїхали для тимчасового проживання громадяни з Луганської та Донецької областей, в Головному управлінні Державної фіскальної служби у Чернігівській області сприяють їм в одержанні адміністративних послуг, а також в присвоєнні реєстраційного номера облікової картки платника податків, незалежно від їх реєстрації, місця проживання чи перебування або відсутності такої реєстрації. В усіх інспекціях та відділеннях області це питання поставлено на особливий контроль. Проводиться відповідний моніторинг питань, з яких звертаються громадяни зі Сходу України та робиться все необхідне, щоб вирішувати їхні проблеми у найкоротші терміни.

Для поліпшення умов приймання такої категорії громадян в обласному апараті оснащене спеціальне робоче місце для роботи податкового інспектора. Щоб прискорити вирішення питань на постійному зв’язку і відділ Державного реєстру фізичних осіб-платників податків ДФС України.

На центральному рівні внесені зміни до програмного забезпечення Державного реєстру. А саме - до довідника «Тип документів», який використовуються при видачі картки платника податків. Це дозволило вирішувати питання при обслуговуванні громадян, які частково чи повністю втратили документи. Як повідомив головний державний інспектор управління ІТ та обліку платників Ігор Закружний, 47 переселенцям, які втратили картки платників податків та не мали даних про свої податкові номери, документи були відновлені протягом доби.

У разі необхідності отримати додаткову інформацію можна звертатися до Головного управління ДФС у Чернігівській області за телефоном 652-362.

За інформацією Чернігівської ОДПІ