back

Проведено черговий семінар для роботодавців

19 лютого 2013

На минулому тижні відбувся ще один семінар для роботодавців Чернігівського району. Присутні на семінарі керівники і представники кадрових, фінансових служб підприємств, організацій та установ роботодавців: а саме ТОВ «АРГОН», ТОВ «Поліінвест», ДП «Левона - С», ТОВ ВП «ЧЕРНІГІВГАЗМОНТАЖ», ДП «АНКОЛТОРГСЕРВІС» та інші були надані роз'яснення найважливіших статей Закону України «Про зайнятість населення», який набрав чинності з 01 січня 2013 року.

До відома учасників зустрічі доведено зміни головним спеціалістом відділу взаємодії з роботодавцями Іриною Чередник яка зазначила, що новий Закон України «Про зайнятість населення» передбачає зміни в сфері зайнятості населення. Насамперед, що цей документ визначає правові, економічні та організаційні засади реалізації державної політики у сфері зайнятості населення, гарантії держави щодо захисту прав громадян на працю та реалізацію їхніх прав на соціальний захист від безробіття. Закон розроблено на виконання соціальних ініціатив Президента України, спрямованих на впровадження активної політики зайнятості та створення нових робочих місць, запроваджено важливі інновації, що стосуються усіх основних фігурантів ринку праці - роботодавців і найманих працівників, молодь, яка розпочинає трудову діяльність, і громадян старшого віку.

В ході проведення заходу акцентовано увагу учасників на визначені законодавством про зайнятість терміни: «нове робоче місце», «компенсація», «зареєстрований безробітний». Допомога держави при створенні нових робочих місць розрахована на соціально відповідальних роботодавців. Мова йде не тільки про створення нових робочих місць, а й - про збереження вже існуючих робочих місць і зменшення природної плинності працівників. Роботодавець має завчасно потурбуватись про такі якісні характеристики діючих робочих місць, як умови та оплата праці працівників.

Наголошувалось, що одним із напрямів активної політики зайнятості, яку проводить державна служба зайнятості, є професійне навчання безробітних за професіями і спеціальностями, що користуються попитом на ринку праці та дають можливість займатись малим і середнім бізнесом. Професійне навчання безробітних є одним з актуальних інструментів зниження рівня безробіття, підвищення якості трудового потенціалу. Державною службою зайнятості використовуються різні форми та методи професійного навчання безробітних, а саме: організація професійної підготовки кваліфікованих кадрів на конкретні робочі місця, навчання безробітних за індивідуальними навчальними планами та програмами, підвищення кваліфікації, зокрема, стажування безпосередньо на робочому місці. Це дає необхідний рівень знань, умінь, навичок, що відповідає вимогам підприємства. Також обговорювали питання професійного навчання як засобу підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, механізму та умов видачі безробітним віком старше 45 років ваучера.

В кінці заходу присутні роботодавці отримали відповіді від спеціаліста центру зайнятості на запитання, що їх цікавили, та висловили своє бачення і пропозиції стосовно реалізації перспективних завдань співпраці.


За інформацією районного центру зайнятості