back

Формування комунікативної компетентності учнів через організацію творчої діяльності

19 жовтня 2012

Під такою назвою 18 жовтня ц.р. пройшов районний семінар-практикум учителів початкових класів на базі Олишівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Заступник директора школи Тетяна Козлик презентувала методичний кабінет школи та розкрила суть методичної проблеми, над якою працюють педагоги школи «Формування та розвиток ключових компетентносткй учнів в процесі навчання. Впровадження в практику принципів громадянського виховання».

Учитель-методист Раїса Веселова поділилась досвідом роботи з організації навчальних ігор на уроках в початкових класах, що сприяють формуванню та вдосконаленню навичок читання. Усі учасники семінару отримали в подарунок авторські методичні рекомендації Веселової Р.І. «Формування і вдосконалення навичок техніки читання». Її учні 3 класу презентували казку «Освічена коза-дереза» та лялькову виставу С.Кондратюка «Пригода в лісі», які розкрили талант юних артистів і викликали захоплення у вдячних глядачів.

Учителі також відвідали та обговорили відкриті уроки. Учитель початкових класів Людмила Тєлєгіна Людмила запросила на урок читання у 2 класі з теми «Хліб на столі – щастя на землі». Учні читали, переказували твори П.Тичини «Де не глянь – колоски», Т.Коломієць «Хліб», розповідали прислів’я про хліб, розмірковували над темою уроку і дійшли висновку, що хліб потрібно берегти і шанувати людей, які його вирощують.

Старший учитель початкових класів Інна Лопата показала урок з теми «Материки» з курсу 4 класу «Я і Україна. Природознавство» з використанням інформаційно-комукаційних технологій. Учні вивчали нову тему у форму допомоги інопланетянам, розкрити тему «Материки» допомагала електронна презентація, закріплення проходило у груповій роботі з контурними картами. За гарне опанування нової теми школярі від інопланетян отримали подарунок – пісочну карту півкуль Землі (яку виготовив учень 11 класу Дмитро Лопата на уроках трудового навчання).


Олена Маятіна, методист РМК відділу освіти