Надання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни

 

Відповідно  до статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», статус особи з інвалідністю внаслідок війни надається особам, які у неповнолітньому віці були призвані чи добровільно вступили до лав Радянської Армії і Військово-Морського Флоту під час військових призовів 1941-1945 років і отримали інвалідність внаслідок загального захворювання або захворювання, отриманого під час проходження військової служби чи служби в органах внутрішніх справ, державної безпеки, інших військових формуваннях.

Надання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни та видача посвідчень вищевказаним особам буде здійснюється управлінням соціального захисту населення Чернігівської райдержадміністрації при наявності таких документів:

- паспорта;

- ідентифікаційного номера;

- військового квитка або довідки з військкомату про проходження військової служби;

- довідки МСЕК про групу інвалідності;

- посвідчення учасника бойових дій;

- фотокартки.

Якщо особи, які претендують на встановлення статусу особи з інвалідністю внаслідок війни, за станом здоров`я не можуть особисто отримати відповідні посвідчення, замість них до управління можуть звернутися члени сім`ї з дорученням із сільської ради, своїм паспортом та вищевказаними документами для встановлення відповідного статусу.

Після встановлення статусу особи з інвалідністю внаслідок війни та отримання відповідного посвідчення, даній категорії пенсіонерів необхідно звернутися до управління Пенсійного фонду для подання заяви про обчислення пенсії відповідно до встановленого статусу.

За детальнішою інформацією стосовно надання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни вищевказаним особам, просимо звертатися до управління соціального захисту населення за адресою: м. Чернігів, пр-т Миру, 116А, каб.15.

Довідки за тел.: 724-102.