back

Фільм про Чернігівський район

18 червня 2010

18 червня в кінотеатрі «Перемога» відбулась презентація документального фільму «Чернігівський район: формування території, державної влади та управління».

Першими фільм переглянули вчителі загальноосвітніх шкіл району, працівники культури. На презентації були присутні викладачі Чернігівського національного педагогічного університету Ігор Кондрат`єв та Сергій Горобець, громадськість, керівники району в різні періоди його існування: Олександр Бригинець, голова Чернігівського райвиконкому в 1974-1984 роках, Віктор Лазар, голова Чернігівської райдержадміністрації в 2005-2007 роках, Катерина Полковніченко, дружина Олександра Полковніченка, який керував районом протягом 15 років.

Фільм складається з 9 самостійних частин, які присвячені історії району в різі періоди: доба Київської Русі, під владою Литви та Польщі, доба Козаччини, земство, 1917-1919 роки та інші. Різні історичні події коментують науковці, співробітники Чернігівського національного педагогічного університету ім.Т.Г.Шевченка, колишні керівники району. Матеріали з історії формування території району, фото, копії унікальних документів, статей (багато з них були оприлюднені вперше) стануть в пригоді і науковцям, які досліджуватимуть окремі періоди історії району.

Фільм має, перш за все, навчальне спрямування, і створений для того, щоб молодь, учні загальноосвітніх шкіл отримали уявлення про історію району, людей, які жили і працювали в населених пунктах району. Також цей фільм доповнить збірник відеоматеріалів про Чернігівський район.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та ЗМІ



На фото: кадри з фільму