back

В "Артек" на відпочинок

02 липня 2010

Нещодавно Артем Войновський з смт Гончарівське направлений на відпочинок до Міжнародного дитячого центру «Артек». Хлопець стане учасником програми 1-ї спеціалізованої зміни «Повір у себе, і в тебе повірять інші», яка пристосована до особливостей дітей з функціональними обмеженнями.

Під час перебування на цій зміні з дітьми працюють сурдоперекладачі, психологи та волонтери, проводиться індивідуальна робота та психологічна діагностика. Діти набувають корисних практичних умінь, навичок та отримують поштовх для подальшої творчої діяльності. А унікальна кримська природа сприяє гармонізації стану кожної дитини, яка перебуває в новому колективі.

Започаткована дана програма Держсоцслужбою у 2000 році. Її організаторами є Міністерство України у справах сім`ї, молоді та спорту, Державна соціальна служба для сім`ї, дітей та молоді та ДПУ МДЦ “Артек”.

За мету організатори ставлять перш за все адаптацію, психологічну реабілітацію та інтеграцію у суспільстві дітей з функціональними обмеженнями шляхом їх самореалізації в умовах дитячого табору. Основні завдання – оздоровити дітей, сприяти їх культурному та духовному розвитку, самоствердженню, а також виявити та розвинути творчі здібності, сформувати впевненість у власних силах, зміцнити почуття гідності. А головне – створити дружню, невимушену атмосферу, сприятливу для співпраці та взаєморозуміння.


За інформацією центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді