back

Засідання комісії по погашенню заборговоності із заробітної плати

22 липня 2010

22 липня в райдержадміністрації відбулось засідання тимчасової районної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших виплат, яке провів голова райдержадміністрації Микола Кудрик.

У роботі засідання тимчасової районної комісії з метою активізації співпраці з державними конролюючими органами у вирішенні питання ліквідації заборгованості із заробітної плати, вжиття більш дієвих заходів щодо додержання держаних гарантій з оплати праці взяли участь представники районної прокуратури. Серед запрошених керівники підприємств, які мають заборгованість із виплати заробітної плати, внескам до ПФУ та по сплаті податків та зборів.

У своєму виступі голова райдержадміністрації Микола Кудрик наголосив, що загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати в Чернігівському районі станом на 01 липня 2010 року склала 470,3 тис.грн. Завдяки вжитим заходам райдержадміністрації спільно з підприємтсвами-боржниками сума заборгованості зменшилась на 154,3тис.грн. або на 25,0% у порівнянні з показниками станом на 01 червня 2010 року.

У галузевій структурі заборгованості найбільшу питому вагу займають підприємства промисловості (72,4% від загальної суми), будівництва (25,3%), сільського господарства (2,3%).

Із загальної кількості підприємств-боржників підприємства державної форми власності складають 14,2%, комунальні – 42,9%, іншої форми власності – 42,9%.

Серед основних боржників залишаються Філія „Смолинторф” ДП „Чернігівторф”, КП „Чернігіврайагробуд”, ДП „Агробудкомплект”.

У той же час, позитивний приклад погашення заборгованості із заробітної плати станом на 01.07.2010р. показали такі підприємства: ПВКП „СКД” – погасили заборгованість на 100%, КП „Чернігіврайагробуд” – на 48,7%, ДП „Чернігіврайагролісгосп” – на 30,9%.

Учасники наради також заслухали звіти керівників підприємств-боржників та обговорили шляхи подолання щодо зменшення сум заборгованості із заробітної плати, визначили терміни погашення заборгованості.

Підсумки засідання підвів голова райдержадміністрації Микола Кудрик та зобов`язав управління економіки проводити щотижневий моніторинг виконання графіків погашення заборгованості та заходів, які вживаються керівниками підприємств для погашення заборгованості.


За інформацією управління економіки райдержадміністрації