back

Стан та перспективи розвитку медичної галузі району

26 липня 2010

23 липня відбулась зустріч голови райдержадміністрації Миколи Кудрика з медичним активом району, на якій обговорено стан та перспективи розвитку медичної галузі району.

«Сьогоднішня зустріч дає можливість поспілкуватись, визначити проблемні питання і вивчити всі можливості вирішення болючих проблем», - сказав голова райдержадміністрації Микола Кудрик у вступному слові.

На зустрічі також були присутні заступник начальника управління охорони здоров`я облдержадміністрації Галина Василькова, перший заступник голови райдержадміністрації Микола Ганжа, заступники голови райдержадміністрації Анатолій Кругол, Андрій Горбань та Лариса Юрченко, керівник апарату райдержадміністрації Віктор Бешун, голова районної ради Федос Носенок та заступник голови районної ради Михайло Кубрак.

Керівники району оглянули хірургічне, гінекологічне, офтальмологічне відділення ЦРЛ та господарчі споруди.

Головний лікар Центральної районної лікарні Дмитро Руденко ознайомив присутніх з демографічною ситуацією в районі, звернув увагу на показник загальної смертності населення, який становить 11,1% та народжуваність – 4,1 %. Також розповів про забезпеченість населення лікарняними ліжками по району, яке складає 80,7 на 10 тис. населення, зайнятість ліжка – 176,3 дні, середнє перебування на ліжку – 11,2 дні.

Також головний лікар коротко ознайомив учасників зустрічі із забезпеченістю медичних закладів району кадрами, санітарним автотранспортом, розповів про головні пріоритети у системі медичної допомоги населенню району на 2010 рік.

Підсумки зустрічі підвів голова райдержадміністрації Микола Кудрик, який наголосив, що вже до початку цьогорічного опалювального сезону завершиться реконструкція центральної котельні ЦРЛ.

На завершення голова райдержадміністрації щиро подякував медпрацівникам за доброзичливе відношення до своєї професії та висловив надію, що районна влада спільно з медиками і надалі працюватимуть на підтвердження високого професійного іміджу Центральної районної лікарні.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ