back

Чернігівська МДПІ інформує: операція „Щит”

19 травня 2010

Відділом податкової міліції Чернігівської МДПІ в рамках операції „Щит” проводиться комплекс організаційно-практичних заходів щодо протидії незаконному ввезенню товарів в Україну та їх подальшому обігу на внутрішньому ринку, виявлення та руйнування схем ухилення від оподаткування у вказаній сфері та мобілізації коштів до бюджету.

Так, співробітниками ВПМ Чернігівської МДПІ мобілізовано до бюджету за результатами перевірок 77,5 тис.грн., вилучено незаконно ввезених на митну територію України ТМЦ на суму 72,0 тис.грн., викрито 1 злочин який належить до категорії тяжких у сфері економіки, повязаний з незаконним переміщенням ТМЦ за ст. 212 ч. 3 Кримінального Кодексу України (Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов`язкових платежів).

З початку операції по Україні проведено понад 1,3 тис. заходів стосовно суб`єктів господарювання – імпортерів та тих, які займаються реалізацією високоліквідних груп товарів імпортного виробництва, виявлено 726 фактів порушень податкового законодавства, забезпечено надходження 48,3 млн. грн., з обігу вилучено незаконно ввезених на митну територію України товарів на суму 435,5 млн. грн., викрито 63 злочини, пов`язаних з незаконним переміщенням товарно-матеріальних цінностей, до інших правоохоронних органів передано 161 матеріал щодо незаконного переміщення товарів.

В результаті проведених заходів, в рамках операції «Щит», по Чернігівській області вилучено незаконно ввезених на митну територію ТМЦ на загальну суму 1 млн. 386 тис. грн., з них підакцизної групи на суму 448 тис. грн., викрито 1 злочин за ч.3 ст. 212 КК України.


Костянтин Пігенко, перший заступник начальника Чернігівської МДПІ – начальник ВПМ