back

УВАГА! ЗАБОРОНА ВИПАЛЮВАННЯ РОСЛИННОСТІ

14 квітня 2010

З метою забезпечення належного захисту лісів району від пожеж з 13 квітня 2010 року вступило в дію розпорядження в.о. голови райдержадміністрації «Про заборону випалювання рослинності або її залишків та забезпечення протипожежних вимог на території лісового фонду в Чернігівському районі».

Керівникам підприємств всіх форм власності, посадовим особам місцевого самоврядування, громадянам заборонено проводити випалювання рослинності та її залишків на сільгоспугіддях, лугах та в смугах відводу автошляхів, залізниць.

В разі виникнення випадків загоряння стерні, сухої трави, особливо в місцях поблизу лісів та торфовищ, посадові особи та жителі населених пунктів мають негайно інформування службу «101» або телефонувати до районного відділу ГУ МНС.

У період високого та надзвичайно високого класу пожежної небезпеки громадянам категорично забороняється відвідування хвойні молодняків, небезпечні у пожежному відношенні лісів, а також в`їжджати до них на транспортних засобах.

Підрозділи протипожежної охорони мають забезпечувати постійний контроль за пожежною безпекою на території району.

Звертаємо увагу, що особи, причетні до виникнення пожеж, спричинених випалюванням рослинності та її залишків, притягуватимуться до відповідальності співробітниками міліції.

Відповідно до ст.771 Кодексу України про адміністративні правопорушення несанкціоноване випалювання стерні, сухої природної рослинності або її залишків тягне за собою адміністративну відповідальність та штраф для фізичних осіб від 170 до 340 грн., для посадових осіб від 850 до 1190 грн. Ті самі дії, вчинені в межах території та об`єктів природно – заповідного фонду – 340 – 680 та 1190 – 1700 грн. відповідно.


За інформацією відділу з питань охорони здоров`я та надзвичайних ситуацій