back

Круглий стіл "Жінки в кризових ситуаціях"

09 квітня 2010

8 квітня 2010 року в райдержадміністрації відбулось засідання круглого столу “Жінки в кризових ситуаціях” за участю обласної організації Спілки жінок України.

Мета заходу - привернення уваги до проблем неповних сімей, захисту прав та інтересів жінок-одиноких матерів, розлучених та вдів з дітьми. Захід проходив в рамках проекту “Підтримка матерів, які самі виховують дітей” за підтримки Міністерства закордонних справ Данії, що була надана через ПРООН та Творчий центр ТЦК.

Ірина Дорожкіна, директор підприємства “Навчально-методичний центр” профспілок, голова обласної організації Спілки жінок України, розповіла про найбільші проблеми одиноких матерів, вдів та розлучених жінок: матеріальні нестатки, психологічна невпевненість і глибинний страх перед завтрашнім днем особливо на першому етапі життєвого періоду, коли жінка залишається сама з дітьми.

Володимир Ковальчук, юрист підприємства “Навчально-методичний центр” профспілок презентував результати опитування жінок, які самі виховують дітей. Серед найбільш значущих проблем, що заважають власному сімейному розвитку респондентки відзначили стан економіки регіону (42% опитаних), позицію влади (21% опитаних), нерозвиненість відповідної інфраструктури підтримки неповних сімей (20% опитаних). 58% з опитаних жінок вважають, що найвагомішим соціальним чинником, який перешкоджає самореалізації жінок, які самі виховують дітей є неможливість відволіктись від сім`ї та виховання дітей.

Про соціальний захист та підтримку з боку держави одиноких матерів розповіли Олександр Шелупець, начальник управління Пенсійного фонду України в Чернігівському районі; Алла Криса, начальник відділу грошових виплат та компенсації управління праці та соціального захисту населення Чернігівської райдержадміністрації; Ольга Ребенок, головний спеціаліст районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді.

Учасники круглого столу відзначили, що в умовах загострення соціально-економічної кризи все більше актуалізуються проблеми, пов`язані з дотриманням прав жінок і дітей, особливо в неповних сім`ях.


За інформацією відділу у справах сім`ї, молоді та спорту