back

Нарада при в.о. голови райдержадміністрації

31 травня 2010

31 травня відбулась нарада (колегія) при в.о. заступника голови райдержадміністрації з наступних питань:

1. Про стан підготовки до оздоровчої кампанії 2010 року.

2. Про роботу бібліотечних закладів району. На нараду запрошувались начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники районних служб та організацій.

З першого питання присутні заслухали інформацією про кількісні та якісні показники оздоровчої кампанії в літній період 2010 року. Згідно з планом, основними виконавцями завдань оздоровчої кампанії виступають загальноосвітні заклади району, управління праці та соціального захисту населення, фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, центральна районна лікарня, відділ у справах сім`ї, молоді та спорту.

Протягом оздоровчого періоду планується надати 2210 (50% від загальної кількості дітей шкільного віку) оздоровчих та відпочинкових послуг.

Для функціонування таборів денного перебування у районному бюджеті передбачено 278,6 тис.грн., які буде використано для організації відпочинку дітей у таборах денного перебування на базі 26 навчальних закладів району.

На придбання санаторно-курортних путівок для оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки та піклування, передбачено 3,5 тис. грн. (2 путівки).69,3 тис. грн. (з розрахунку на 21 день оздоровлення) заплановано залучити за рахунок Фонду соціального страхування в разі тимчасової втрати працездатності.

Центральна районна лікарня проводить відбір та направлення на оздоровлення дітей диспансерної групи за путівками, що надаються обласним управлінням охорони здоров`я та Міністерством охорони здоров`я.

Протягом червня-серпня поточного року на санаторно-курортне лікування планується направити 30 дітей.

Відділом у справах сім`ї, молоді та спорту проводиться відбір дітей з соціально-незахищених категорій, талановитих та обдарованих дітей на оздоровлення та відпочинок, згідно з Положенням про порядок направлення дітей до Державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек» за рахунок бюджетних коштів.

На території району, протягом оздоровчої кампанії 2010 року, планують також здійснювати оздоровлення та відпочинок і дитячі позаміські оздоровчі табори: стаціонарні табори „Зміна” та „Юний хімік”, табір „Десна” (на базі санаторію „Десна”, с. Ладинка), оздоровчий комплекс „Відкриті двері”, а також заклад санаторно-курортного типу „Електронік”.

З питання організації роботи бібліотечних закладів району присутні заслухали інформацією директора Чернігівської районної централізованої бібліотечної системи.

В даний час в районі працює 54 бібліотеки (центральна районна бібліотека в м.Чернігові, дитяча бібліотека в смт М.-Коцюбинське, 50 сільських та 2 селищних бібліотеки). Бібліотечний фонд району становить 624,7 тис. примірників, кількість користувачів – 31,8 тис. осіб.

У 2009 році бібліотечні фонди поповнились новими виданнями в кількості 11 тис. примірників.

В даний час проводиться робота по оптимізації чисельності бібілотечних закладів, вирішуються питання переведення бібілотек до приміщень навчальних закладів (при необхідності) для забезпечення нормальної роботи бібілотек в осінньо-зимовий період.

Підсумки наради підвів в.о. голови райдержадміністрації Андрій Горбань.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ

Адреса: 14035, м. Чернігів, вул.Шевченка, 48

Телефон/факс: (0462) 67-66-02

Адреса електронної пошти: [email protected]

Технічна підтримка[email protected]