back

Запрошуємо на краєзнавчу конференцію «Дії Пінської річкової флотилії (монітор «Смоленськ) та оборонні бої 5-ї армії у вересні 1941 року»

06 квітня 2010

Місце проведення: санаторій «Десна», с.Ладинка Чернігівського району.

Дата та час: 8 квітня 2010 року об 11.00.

Учасники: історики, науковці, вчителі історії загальноосвітніх шкіл району, краєзнавці району та області, громадськість району та м.Чернігова.

Науково-краєзнавча конференція присвячена періоду Великої Вітчизняної війни, який майже не досліджувався істориками: оборонні бої на Чернігівщині восени 1941 року.

Краєзнавці та вчителі історії спробують відновити обставини загибелі 5-ї армії та подальшої долі її командувача генерала Потапова, а також долю річкового монітора «Смоленськ», який після виконання бойового завдання був затоплений екіпажем в затоці р.Десна поблизу с.Ладинка у вересні 1941 року.

На конференції відбудеться також презентація книги «Пинская военная флотилия в документах и воспоминаниях», автором якої є військовий історик Валерій Спічаков. В книзі розповідається про історію створення флотилії, бойові дії її кораблів в 1941 році. Також учасники конференція переглянуть документальний фільм про Пінську флотилію.

На презентацію запрошені представники Спілки ветеранів військово-морського флоту, які відновили меморіальну дошки на місці загибелі монітора «Смоленськ». Саме з покладання квітів до цього пам`ятного знаку учасниками конференції об 11.00 і розпочнуться заходи в с.Ладинка.

В додатках: фото обкладинки та ілюстрації з книги «Пинская военная флотилия в документах и воспоминаниях».

Запрошуються представники друкованих та електронних ЗМІ.

Контактна особа: Андрій Подорван, начальник відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ Чернігівської райдержадміністрації, тел. 3-61-13, e-mail: [email protected].