back

Краєзнавча конференція в Анисівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

26 березня 2010

З нагоди 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років 25 березня в с.Анисів відбулась конференція «Відомі земляки – учасники Великої Вітчизняної війни». Серед запрошених вчителі історії, бібліотекарі району, краєзнавці. Проводив конференцію в.о. заступника голови райдержадміністрації Андрій Курданов.

Конференція проходила на базі Анисівської ЗОШ І-ІІІ ст. Учасники конференції дізналися про бойові дії 5-ї армії у вересні 1941р. на території сучасного Чернігівського району. Директор Центру туристично-краєзнавчої творчості Валентин Митькевич розповів про села, які врятовано в роки Великої Вітчизняної війни від каральних дій фашистських окупантів (села Анисів, Киїнка, Мньов, Довжик). Також йшлося про відомих земляків в часи Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. с. Іванівна, с. Количівка.

Краєзнавець, автор книги «Шестовиця на дорогах війни» Юрій Ярошенко розповів про роботу над своєю книгою, власні творчі пошуки. Присутні також мали змогу ознайомитись з колекцією особистих документів учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни.

Учасники конференції взяли участь в екскурсіях до історико-краєзнавчого музею с. Анисів та оглянули архітектурні пам`ятки в центрі села, поклали квіти до пам`ятників загиблим воїнам землякам.


За інформацією Центру туристично-краєзнавчої творчості відділу освіти райдержадміністрації