back

Чернігівський район на фестивалі "Дружба -2010"

29 червня 2010

26 червня делегація Чернігівського району на чолі з головою райдержадміністрації Миколою Кудриком брала участь у проведенні Міжнародного молодіжного фестивалю «Дружба - 2010» в с.Сеньківка Городнянського району.

Цього року Україна стала приймаючою стороною, а сам молодіжний Фестиваль проходив під назвою “Ми перемогли разом!” та був присвячений 65-й річниці Великої Перемоги.

Чотири дні поспіль молодь трьох сусідніх країн мала змогу спілкуватись, проводити спільні виступи фольклорних і самодіяльних колективів, фестиваль команд КВК, інтелектуальні ігри, спортивні та туристичні змагання, конкурс краси “Слов`янська красуня”.

В останній день фестивалю біля Монументу Дружби пройшов багатолюдний мітинг за участю керівників центральних органів виконавчої влади трьох держав, керівників прикордонних адміністративних територій, широких кіл громадськості, ветеранів війни трьох областей.

На головному сценічному майданчику відбувся великий галоконцерт майстрів мистецтв трьох держав - легендарний гурт «Пісняри», хор ім.Верьовки і учасниця «Євробачення» від України Альоша.

Окрім цього працювало Містечко майстрів, де і можна було побачити виставковий комплекс Чернігівського району. Це - колекція старожитностей Юрія Дахна з с.Москалі, різноманітні вироби з лози (столи, крісла, кошики) Ольги Бовди з с.Стасі, художній розпис Акопа Цовікяна з с.Боровики, а також вироби з кераміки Олександра Карагода з с.Іванівна. Учасники фестивалю мали змогу не тільки оглянути тематичні виставки, а й придбати на згадку сувеніри.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ