back

Наукові читання до 65-річчя Перемоги «Ті суворі горді роки»

22 квітня 2010

21 квітня у Чернігівській державній обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В.Г.Короленка проведено наукові читання «Ті суворі горді роки»: до 65-річчя Перемоги» під час засідання клубу «Краєзнавець».

Захід проведено за сприяння головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини Чернігівської облдержадміністрації, Українського інституту національної пам’яті. У наукових читаннях взяли участь науковці, краєзнавці, вчителі історії та бібліотечні працівники м. Чернігова та області, студенти вищих навчальних закладів обласного центру, представники ЗМІ.

Серед інших, участь в наукових читання брав в.о. заступника голови райдержадміністрації, голова районної організації Національної спілки краєзнавців України Андрій Курданов, який розповів про діяльність Чернігівської районної державної адміністрації з відродження пам’яті про земляків, які зникли безвісти під час Другої світової війни.

Краєзнавці Чернігівського району під час пошуку в архівах знайшли інформацію про долю своїх земляків не тільки в Україні та території колишнього СРСР, але й про їхню боротьбу та загибель в країнах Європи.

Анатолій Кирилюк, уповноважений Державного комітету України у справах ветеранів, та Сергій Бутко, представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області побажали історикам, краєзнавцям та всім небайдужим до історії успіху у справі дослідження подій Великої Вітчизняної війни, закликали гідно вшанувати пам’ять захисників і жертв від нацистського тоталітаризму.


За матеріалами прес-релізу Ірини Каганової, завідуючої відділу краєзнавства Чернігівської державної обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г.Короленка