back

На розширеному засіданні колегії райдержадміністрації

30 липня 2010

29 липня відбулось розширене засідання колегії Чернігівської райдержадміністрації. На засідання запрошувались голови сільських, селищних рад, керівники сільськогосподарських підприємств, районних служб, установ та організацій. Також в роботі колегії взяв участь перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Станіслав Прокопенко.

На початку засідання голова райдержадміністрації Микола Кудрик ознайомив присутніх з новим складом колегії райдержадміністрації, а також оголосив про завершення процесу формування виконавчої влади – призначення заступників голови.

В порядку денному засідання колегії розглядались питання підсумків виконання Програми соціально-економічного розвитку району та бюджету району за І півріччя 2010 року, про стан правопорядку, профілактики та боротьби зі злочинністю, запобігання проявам корупції в районі.

З першого питання доповідав голова райдержадміністрації Микола Кудрик, який проаналізував роботу органів виконавчої влади, місцевого самоврядування з соціально-економічного розвитку району за 6 місяців 2010 року.

Так, за підсумками І півріччя 2010 року намітилась позитивна динаміка у промисловій галузі району – виробництво зросло на 87% (у порівнянні з січнем-червнем 2009 року). Збільшились обсяги виробництва деревини, а також обсяги реалізації промислової продукції (в 4 рази).

За прогнозованими даними за І півріччя 2010 року в економіку району залучено понад 40 млн., грн. капітальних інвестицій (на 125% більше, ніж в у відповідний період минулого року).

Продовжує розвиватись галузь сільського господарства району, яка виробляє до 80% обсягу валової продукції району.

Проте, в районі зберігається негативна тенденція до зниження обсягів будівельних робіт, натомість, введено в експлуатацію жита майже в 4 рази більше, ніж в 2009 році.

У І півріччі 2010 року введено в дію підвідні газопроводи до с.Довжик та с.Унучки (1,8 млн. грн.), до с.Мохнатин (368 тис. грн.). Продовжується робота з фінансування будівництва газопроводу до с.Жукотки.

Завдяки дієвим заходам виконавчої влади зменшився загальний обсяг заборгованості з виплати заробітної плати з 624 тис. грн. (на 01.06.2010р.) до 470 тис. грн. (на 01.07.2010р.). Очікується, що вже на початок серпня заборгованість по заробітній платі зменшиться на 50% від рівня 01.06.2010р.

Аналізуючи діяльність органів виконавчої влади району з соціально-економічного розвитку району, перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко сказав:

«Керівники місцевих органів виконавчої влади мають всі необхідні повноваження для впливу на соціально-економічний розвиток територій. Тож критерієм оцінки ефективності їх роботи має стати зменшення заборгованості з заробітної плати на підприємствах району. Державні службовці нестимуть персональну відповідальність за негативні результати роботи в даному напрямку».

Також Станіслав Прокопенко закликав підприємців активно включитися в роботу по обговоренню проекту Податкового Кодексу України та вносити пропозиції по його вдосконаленню, які обов`язково розглядатимуться владою.

Начальник Чернігівського районного відділу УМВС України в Чернігівській області Сергій Бондар охарактеризував основні напрямки роботи правоохоронних органів з вирішення питань додержання законності та правопорядку на території району.

У порівнянні з відповідним періодом 2009 року спостерігається зростання рівня злочинності (на 61,9%), також зросла кількість тяжких та особливо тяжких злочинів. Значному зростанню рівня злочинності сприяло зменшення суми заподіяної шкоди, необхідної для порушення кримінальної справи. Також знижуються показники роботи правоохоронних органів майже на всіх пріоритетних напрямках роботи в економічній сфері (зменшилась кількість вичавлених злочинів у сфері приватизації, фінансово-кредитній системі, бюджетній та банківській сферах).

Водночас, зменшилась кількість злочинів у громадських місцях, не зареєстровано злочинів на побутовому рівні та розбійних нападів.

Колегія райдержадміністрації визнала роботу правоохоронних органів, виконкомів сільських, селищних рад щодо покращення стану правопорядку, профілактики та боротьби зі злочинністю недостатньої ефективною. Керівництву районного відділу міліції запропоновано проаналізувати причини збільшення злочинності, підвищити ефективність профілактичної роботи працівників міліції щодо попередження злочинів, відпрацювати систему взаємодії з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо охорони громадського порядку в населених пунктах району.

Підсумки роботи колегії підвів голова райдержадміністрації Микола Кудрик, який закликав всіх керівників підприємств, установ та організацій, сільських та селищних голів працювати відповідально та наполегливо, пообіцяв допомогу у вирішенні конкретних проблеми життєдіяльності територіальних громад.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ Чернігівської райдержадміністрації