back

День захисту дітей – це наше спільне свято!

02 червня 2010

У перший літній день ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей. Водночас це свято і для тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них, допомагає твердо встати на ноги.

1 червня – це не лише свято для дітей, а й особливий день для нагадування суспільству про необхідність дотримування прав дитини, як однієї з головних засад формування гармонійної особистості. Діти у нас найдорожчий скарб, наша радість, наше майбутнє. Саме тому, святий обов`язок родини, школи, органів влади та громадськості подбати про всебічний розвиток інтересів та здібностей української молоді, забезпечити їх належний рівень виховання.

Але не всім дітям поталанило мати щасливе і безтурботне дитинство. Саме таким дітям і їх сім`ям приходять на допомогу спеціалісти Районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, охоплюючи соціальним супроводом, допомагаючи долати складні життєві обставини.

На жаль у нас є діти сироти, які виховуються під опікою рідних, та велика біда суспільства – це – діти-соціальні сироти, діти позбавлені батьківської любові і піклування. Сьогодні ми говоримо слова вдячності тим батькам, які не зважаючи на труднощі створили прийомні сім`ї і взяли на виховання дітей з інтернатних закладів.

В районі функціонує 7 прийомних сімей, в яких виховується 13 дітей. Це саме вони зігрівають теплом свого серця і ласкою тих юних співгромадян, життя яких з ранніх літ не схоже на добру казку, допомагають їм відчути радість спілкування, вселяють їм віру у власні сили і майбутнє. Адже, це саме від них залежить те, як складеться доля маленьких дітей, а від так і нового покоління українців.

Веселим стартом літніх канікул у селищах Гончарівське та Олишівка стали організовані ЧРЦСССДМ конкурси малюнків на асфальті «Світ очима дітей».

Маленькі художники відтворювали свої мрії в яскравих барвах. На асфальті дитячі пальчики малювали пейзажі рідного краю, привабливі лісові галявини, улюблених домашніх друзів-тварин, дівчатка розмальовували яскравими кольорами різнобарвні квіти, казкові метелики, оживали відтворені у малюнках білі лебеді на поліських водоймах, сонечко лагідно протягувало свої долоні на зустріч нашій планеті. Тут знайшли своє місце і улюбленці мультиплікаційних серіалів – черепашки нінзя, привиди і роботи, а хлопчики віддавали перевагу військовій техніці та сучасній зброї.

Переможці конкурсу «Світ очима дітей» в Гончарівську стали: Безлепкін Валерій (учень 3 класу) з роботою «Сонячне курчатко»; Заріцький Владислав і Дуля Леонід (учні 4 класу), виконавши роботу «Казкова фортеця», учнівський колектив 1-А класу за роботу «Яскраве літо».

В Олишівці перемогли учнівський колектив 4 класу, виконавши роботу «Зелені свята» і «Лебедина вірність», учнівський колектив 1 класу - «Я хочу на море», «Сонячні долоньки»та колектив 3 класу – «Земля – наш дім».

Всі діти отримали грамоти ЧРЦСССДМ, заохочувальні подарунки та солодкі призи.

Висловлюємо велику подяку директору комунального підприємства «Агентство інвестиційного розвитку Чернігівського району» Володимиру Поліщуку за благодійну допомогу в проведені та відзначені переможців конкурсів.

Завершилось свято переглядом улюблених мультиплікаційних фільмів в гарнізонному Будинку офіцерів.


За інформацією Чернігівського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді