back

Краєзнавча конференція в с.Новоселівка та с.Малинівка

15 березня 2010

11 березня відбулась конференція з нагоди 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років «Трагедія села Яцево». Серед запрошених вчителі історії, бібліотекарі району, краєзнавці. Проводив конференцію в.о. заступника голови райдержадміністрації Андрій Курданов.

Учасники конференції відвідали музей з експозиціями, які висвітлюють трагедію с.Яцево (с. Новоселівка), заслухали виступ вчителя історії Улянівського НВК про історію с. Улянівка та відомих земляків в часи Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років. В с. Малинівка учасники конференції відвідали кімнату бойової і трудової слави, заслухали розповідь про долю сіл Малинівка та Лопатин за часів війни, поклали квіти до могили загиблим воїнам 76-ї гвардійської стрілецької дивізії.

За круглим столом в Малинівській ЗОШ І-ІІ ступенів йшлося про Героя Радянського Союзу Антона Юрченка, про долі військовополонених земляків, про проект спорудження Алеї Героїв в с.Ковпита, запропоновано переглянути фільм про Героїв Радянського Союзу. В.о. заступника голови райдержадміністрації Андрій Курданов звернув увагу присутніх на необхідність уточнень та доповнень даних, вміщених у т.9 Книги Пам`яті України.

Всього в конференції взяли участь 60 чоловік.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ


На фото: Герой Радянського Союзу Антон Юрченко