back

Свято першого снопа в смт М.-Коцюбинське

21 липня 2010

17 липня в смт М.-Коцюбинське на тракторному стані ПОП ім. Войкова відбулося дійство, яке цілий рік чекає хлібороб – свято першого снопа, або, як називають його в народі – «зажинки». Перший сніп з цьогорічного врожаю, як символ свята , всім подарувала польова царівна.

Як і на кожні жнива, задіяна жниварська династія Полуднів, батько – Віктор Полян, сини – Сергій та Анатолій, а також вирушають на поле «хлібної битви» екіпажі – Григорія Терещука з помічником Олександром Бердак та Володимира Ломаки.

«Нинішні жнива дуже тяжкі і матеріально, і природно. З одного боку – жалує хлібороба чудовою погодою, з іншого майже сорокаградусна спека – це велике випробування для комбайнерів», - зазначив директор господарства ПОП ім. Войкова Олексій Климчик, - «але сподіваємось, що господарство спрацює на прибуток»

.

У виконанні жіночого ансамблю М.-Коцюбинського РБК лунали жниварські, ліричні, жартівливі пісні, які з вдячністю слухали працівники господарства.

Але час комбайнам вирушати в поле. Свято закінчилося. Бажаємо, щоб у кожного з нас на столі лежав хліб насущний, а пісні лунала і слова її виражали все єство роду хліборобського.


За інформацією відділу культури і туризму