back

КОРОВЕЛЬ - 2010

09 червня 2010

Цього року у Міжнародного фестивалю слов`яно-варязької культури та історичного фехтування «Коровель» ювілей – вже вдесяте представники з різних куточків України, а також гості з-закордону з`їдуться до Десни поблизу Шестовиці.

7 липня в райдержадміністрації відбулась нарада з керівниками відповідних служб з питань координації дій та підготовки проведення фестивалю.

Організатори представили план-схему розміщення учасників та гостей, розповіли про особливості цьогорічного фестивалю, який в цьому році проходитиме 14-19 липня 2010 року.

На нараді зверталась увага на те, що гостям на власних авто буде пропонуватися заїжджати на місце проведення фестивалю не через центр села (селяни обурюються на неконтрольований проїзд значної кількості машин через центр села), а по об`їздній дорозі, де вказівником слугуватиме палатка з черговими від організаторів. Там же можна буде отримати буклет з маршрутом руху до місця проведення фестивалю та програмою свята.

Також організатори мають вжити заходів по попередженню учасників та гостей про неможливість купання в річці Десна в зв`язку з не облаштованістю відповідних місць та заборону продажу спиртних напоїв на території проведення фестивалю. Як і в минулому році, надання першої невідкладної допомоги учасникам та гостям фестивалю будуть здійснювати працівники Центральної районної лікарні.

Планується також презентувати учасникам фестивалю самодіяльний колектив Шестовицької територіальної громади, виставку майстрів прикладного мистецтва району.

Найкращий час побувати на фестивалі – 16-17 липня (п`ятниця – субота). В ці дні проходитимуть відбіркові та фінальні бої в номінаціях "щит-меч" та "меч-меч", стрілецького та метального турнірів, змагання з історичного тріатлону, працюватиме стрілецький тир для глядачів та гостей, відбудеться конкурс історичного костюма.


З інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ


На фото: Коровель 2009