back

Туристичний маршрут "Села, обпалені війною"

09 березня 2010

4 березня в с.Ковпита зібрались представники територіальних громад, населені пункти яких увійшли до туристичного маршруту «Села обпалені війною» – Михайло-Коцюбинської, Ведильцівської, Ковпитської, Пакульської, Дніпровської та Андріївської.

Учні Ковпитської ЗОШ І-ІІІ ступенів підготували для гостей екскурсію до Обеліску загиблим у роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років та розповіли про земляків, які воювали на фронтах та у складі партизанських загонів.

Начальник відділу культури і туризму Володимир Буланенко презентував присутнім проект туристичного маршруту та окреслив основні перспективи розвитку туристичної галузі населеними пунктами Михайл-Коцюбинського напрямку. Представникам територіальних громад запропоновано розглянути туристичний маршрут на сесіях сільських, селищних рад та прийняти відповідні рішення щодо його затвердження.

Андрій Курданов, в.о. заступника голови райдержадміністрації, розповів про краєзнавчі дослідження, відкриття нових раніше невідомих сторінок історії Чернігівщини, зокрема, трагічної долі військовополонених, уродженців сіл та селищ району.

Також до присутніх звернувся голова районної ветеранської організації Анатолій Гапич, який розповів про проект «Алеї Героїв-земляків», яка буде урочисто відкрита в с.Ковпита в травні 2010 року з нагоди 65-ї річниці Великої Перемоги.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ


На фото: проект туристичного маршруту «Села, обпалені війною»