back

ОБЕРЕЖНО: ВЕСНЯНА ПОВІНЬ!

04 березня 2010

17 лютого 2010 року під головуванням в.о. голови райдержадміністрації Андрія Горбаня відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, комісії з питань безпечної життєдіяльності населення.

Основним питанням порядку денного стало проведення підготовчих заходів по запобіганню надзвичайних ситуацій під час пропуску льодоходу та весняної повені у 2010 році. З даної проблеми виступила начальник відділу з питань охорони здоров`я та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації Алла Соболєва.

Члени комісії прийняли рішення про те, що в населені пункти, які згідно попередніх прогнозів Чернігівського обласного центру по гідрометеорології можуть бути підтоплені, та в яких вірогідний ризик підтоплення за результатами багаторічних спостережень (Дніпровська, Мньовська, Пісківська, Ладинська, Киїнська, Краснянська, Боромиківська, Іванівська, Киселівська, Улянівська, Новобілоуська сільські ради, Седнівська селищна рада), повинні забезпечити реалізацію плану дій по підготовці до пропуску весняної повені на територіях рад згідно затвердженого розпорядженням в.о. голови райдержадміністрації від 11.02.2010 р. №29, а також за рішенням виконкомів сільських, селищних рад передбачити наступне:

- забезпечити мешканців вказаних населених пунктів продуктами харчування тривалого зберігання та товарами першої необхідності, визначитися щодо доставки хліба;

- організацію пожежогасіння та проведення додаткових протипожежних обходів;

- завчасну доставку газових балонів;

- доставку пенсій;

- аналіз умов проживання у вказаних населених пунктах лежачих хворих, дітей першого року життя, учнів, вагітних, одиноких престарілих, психічно хворих;

- організацію навчання дітей шкільного віку;

- інвентаризацію наявних плавзасобів, можливостей їх оренди на час повені;

- проведення заходів, які необхідно здійснити по забезпеченню стабільної роботи електромереж та ліній зв`язку.

Також члени комісії заслухали інформацію про хід виконання комплексного плану дій райдержадміністрації, районних управлінь, установ та організацій щодо запобігання травматизму та інших нещасних випадків невиробничого характеру на 2006-2010 роки за 2009 рік, про стан охорони праці, виробничого та невиробничого травматизму в районі за 2009 рік, про затвердження Плану першочергових (невідкладних) запобіжних заходів та робіт на об`єктах і територіях з ризиком виникнення надзвичайних ситуацій Чернігівського району на 2010 рік, про відшкодування пального, використаного на пожежогасіння об`єктів на території Чернігівського району силами пожежних частин міста Чернігова за період з 15.12.2009 р. по 31.01 2010 року.


За інформацією відділу з питань охорони здоров`я та надзвичайних ситуацій