back

"Голодомор: геноцид в Україні"

28 листопада 2009

27 листопада вчителі історії, працівники сільських бібліотек взяли участь в допрем`єрному показі художнього фільму «ГОЛОДОМОР: Геноцид в Україні».

Зйомки фільму проходили в 2008 році в найбільш постраждалих від голоду Київській, Черкаській, Чернігівській, Харківській, Миколаївській та Дніпропетровській областях України.

На Чернігівщині творча група голлівудського режисера Боббі Лі працювала 23 травня 2008 року. Зйомки проходили у Державному архіві Чернігівської області і Чернігівському обласному історичному музеї ім. В. В. Тарновського у Чернігові, а також у селах Чернігівського району: Шестовиці, Киїнці, Анисові, Лукашівці.

Основним стрижнем фільму є події Голодомору 1932-1933 років, проте сюжетні і тематичні лінії простягаються від 1917 року та до початку Другої світової війни. Фільм ґрунтується на архівних матеріалах, кіно-фото документах 30-х років минулого століття, які підсилені розповідями живих свідків тих подій та коментарями вчених і науковців з України, США та Канади. У фільмі вміщено спогади очевидців Голодомору 1932-1933 років, що проживають в населених пунктах району.

Згодом планується поширення версії фільму серед бібліотек вищих та середніх навчальних закладів як України так і провідних університетів світу.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ