back

Вибори - 2010

21 грудня 2009

В районі тривають організаційні заходи з підготовки та проведення виборів Президента України 17 січня 2010 року.

З метою сприяння окружній, дільничним виборчим комісіям у реалізації їх повноважень та вирішення проблемних питань щодо їх матеріально-технічного забезпечення розпорядженням голови райдержадміністрації від 5.11.2009 року №433 в районі створено штаб сприяння виборчим комісіям у вирішенні покладених на них законом повноважень.

На період виборчого процесу за територіальними громадами закріплені працівники райдержадміністрації, районної ради, керівники організацій, установ району для надання практичної та методичної допомоги виконавчим комітетам сільських, селищних рад, дільничним виборчим комісіям в реалізації повноважень по проведенню виборів.

Вже пройшли засідання виконкомів сільських, селищних рад, рішеннями яких визначено межі виборчих дільниць. Також виконкомами сільських, селищних направлені подання щодо утворення звичайних виборчих дільниць до окружної виборчої комісії територіального виборчого округу №209.

Згідно постанови окружної виборчої комісії територіального виборчого округу № 209 в районі утворено 80 дільниць (79 звичайних виборчих дільниць і 1 спеціальна, нумерація з 101 по 180).

Органами місцевого самоврядування визначені приміщення для роботи дільничних комісій та приміщення для проведення голосування, спільно з районним штабом проводиться робота щодо забезпечення дільничних комісій відповідними меблями, зв`язком, друкарськими засобами та засобами для протипожежної безпеки.

В населених пунктах району облаштовано 147 місць розміщення матеріалів передвиборчої агітації кандидатів.

Станом на 15.12.2009 року до списків виборців в районі включено 45452 особи. Кожен громадянин може ознайомитися зі списком виборців у приміщенні відповідної виборчої комісії та перевірити правильність внесення відомостей про себе. Списки виборців будуть знаходитися у відповідних виборчих комісіях після 27 грудня 2009 року.


Голова районного штабу сприяння виборчим комісіям у вирішенні покладених на них законом повноважень А.Л.Курданов