back

Відеоматеріали про Чернігівський район

18 грудня 2009

Протягом останніх років Чернігівська районна державна адміністрація активно співпрацювала з обласним та міським телебаченням, які готували репортажі, знімали фільми про події та людей в районі. Неодноразово в авторських програмах Тетяни Ільчук та Тетяни Миргородської йшлося про старожитості та сучасні традиції Чернігівського району.

В 2008 році Перший національний канал «УТ-1» зняв фільм про селище Седнів. Ще раніше на каналі КРТ демонструвалися фільми про подвижницьку діяльність преподобного Миколи Святоші та Пилипа Морачевського, першого перекладача Святого Письма на українську мову, що жив в с.Шестовиця. На «Новому каналі» у програмі «Невідома Україна» розповідалось про Данила Самойловича, видатного лікаря, уродженця с.Іванівка Чернігівського району. В 2008 році з нагоди 85-річчя району міським телебаченням знято документальний фільм "Минуле та сучасне Чернігівського району".

Всі ці та багато інших матеріалів об`єднані під назвою «Пізнай свій рідний край», вміщено на DVD-носіях. Серед них – матеріали про відомих земляків району, які вже презентовані на нарадах працівників культури та вчителів історії району, а також під час зустрічі Чернігівського осередку «Товариства Чернігівського земляцтво в м.Києві», відеосюжети про фестиваль слов`яно-варязької культури «Коровель» та історію зйомок художніх фільмів на території району.

Відеоматеріали зібрані та впорядковані головою районної організації Всеукраїнської Спілки краєзнавців Андрієм Курдановим, технічне втілення ідеї - Олександр Силов.

Найближчим часом відеоматеріали надійдуть до загальноосвітніх шкіл.


За інформацією Чернігівської районної організації Всеукраїнської Спілки краєзнавців