back

Пам`ятаємо Героїв

29 жовтня 2009

28 жовтня 1944 року українці страшною ціною, ціною мільйонів життів своїх кращих синів і дочок відстояли своє право на життя на нашій Землі - звільнили територію України від окупантів.

65 років по тому ми віддаємо належну шану мільйонам полеглих за визволення української землі, співвітчизників та предстаникам інших національностей, які загинули на фронтах, на окупованій території, в концтаборах. Сьогодні ми низько вклоняємося всім ветеранам, які боролися, не шкодуючи життя, проти нацистів та їхніх союзників, усім учасникам антифашистського Руху Опору в Україні.

Урочисті заходи відбулися і на території Чернігівського району. 28 жовтня територіальні громади району привітали ветеранів Великої Вітчизняної війни, хвилиною мовчання вшанували пам`ять загиблих.

В Терехівській територіальній громаді за участю керівництва району та представників районної ветеранської організації відбувся мітинг з покладанням квітів до Обеліска загиблим в роки Великої Вітчизняної війни.

Саме цього дня вже третій орден знайшов свого власника - голові Чернігівської районної ветеранської організації Анатолію Гапичу військовий комісар Чернігівського об`єднаного військомату Володимир Кравчук урочисто вручив «Орден за Советскую Родину».

«Можливо, наймолодшому нашому поколінню вже непросто уявити собі, що 65 років тому наші батьки і діди всі біди і негаразди по-братськи ділили порівну, разом пройшли серйозні випробування, разом вистояли і перемогли. Саме патріотизм, сила духу, згуртованість і взаємна підтримка вирішили результат тієї війни», - сказав у привітальному слові учасникам мітингу Анатолій Гапич.

Цього ж дня в обласній державній адміністрації з нагоди 65-ї річниці визволення України від фашистських загарбників Почесною грамотою облдержадміністрації нагороджено учасника Великої Вітчизняної війни, голову первинної ветеранської організації с. Красне Івана Кириченкa, Почесною грамотою обласної районної ради - ветерана праці, члена президії районної ради ветеранів Івана Пляшку з с.Радянська Слобода.

Слава героям, які відстоювали свободу і незалежність нашої землі! Міцного здоров`я, мирного неба, святого хліба на столі!


Тетяна Берізка


На фото: урочистості в облдержадміністрації