back

Про виплату пенсій у жовтні 2009 року

24 жовтня 2009

Одне з найважливіших завдань Пенсійного фонду полягає у забезпеченні своєчасності виплати громадянам України пенсій та збільшення їх розміру. Саме на виконання цього завдання спрямовувалась робота управління Пенсійного фонду Чернігівського району у жовтні цього року.

У Чернігівському районі налічується 19428 одержувачів пенсій та допомог які одержують пенсії через 42 відділення поштового зв`язку та 16 банківських установ . Найбільша кількість одержувачів пенсії через ВАТ «Ощадбанк» та ЗАТ КБ «Приватбанк».

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2009 року № 198 «Деякі питання соціального захисту окремих категорій громадян» з 01.10.2009 встановлено підвищення до пенсії у розмірі 7,5 гривні, збільшуючи його з 1 липня – до 14,2 гривні, а з 1 жовтня – до 28,4 гривні.

Підвищення здійснюються незалежно від дати призначення ( перерахунку) пенсії непрацюючим особам, а особам які одержують пенсію по втраті годувальника або за недієздатних осіб – незалежно від одержаного доходу. Виплата підвищення проводиться за рахунок коштів, з яких виплачується пенсія. В результаті проведеного перерахунку середній розмір пенсії по району збільшився з 772,98 грн. до 785,36 грн.

З 19428 одержувачів пенсії зазначене підвищення одержали тільки 16323, тобто ті пенсіонери документи про звільнення яких знаходяться у пенсійних справах. Непрацюючим пенсіонерам, які не отримали підвищення до пенсії слід надати до управління Пенсійного фонду України в Чернігівському районі документи про звільнення.

Відповідно до Інструкції про виплату та доставку пенсій, соціальних допомог національним оператором поштового зв`язку виплата пенсій проводиться згідно графікe з 4 по 25 число кожного місяця.

На сьогоднішній день пенсія профінансована в повному обсязі, сума фінансування склала 15,9 млн.грн.


Начальник управління ПФУ в Чернігівському районі Олександр Шелупець