back

Зустріч із земляками

03 листопада 2009

31 жовтня в Смолині зустрічали відомих земляків – вихідців з цього невеличкого села, яке, за словами директора місцевої школи Валентини Волошенко, «хоча і землі має піщані, проте багате на людей талановитих та відомих»: голову Чернігівського осередку товариства «Чернігівське земляцтво» в м.Києві Миколу Компанця (колишнього міністра хлібозаготівель), поета Василя Буденного, заслуженого художника Анатолія Шкурка.

Спершу земляки разом з в.о. заступника голови Чернігівської райдержадміністрації Андрієм Курдановим та жителями громади поклали квіти до пам`ятника односельцям, загиблим у роки війни. А потім завітали до місцевої школи, де відбулися урочистості з нагоди 85-річного ювілею Анатолія Никифоровича Шкурка.

Валерія Каранда, учениця 5-го класу місцевої школи, показала відомому художнику свої малюнки. Валерія мріє стати художницею, тож зустріч зі справжнім майстром живопису – справжній подарунок для неї.

Не зміг стримати сльози і сам художник – згадуючи своє дитинство в Смолині, страшні роки війні, тяжкі повоєнні часи… Адже все це формувало в ньому майбутнього майстра, талановитого художника, який у своїх картинах оспівував красу рідного краю, працю простих людей.

Віршованими творами з ювілеєм поздоровляли Анатолія Шкурка Микола Компанець, Василь Буденний, а також учасник місцевого фольклорного колективу Олег Комаров. А житель Смолина Юрій Слєсарєв (знаний науковець з м.Києва), присвятив ювіляру музичну композицію.

Вітання від райдержадміністрації, сільської ради, концерт від місцевих аматорів, теплі слова односельців на адресу Анатолія Никифоровича, а також спілкування з земляками – все це немовби перетворило зустріч у живу книгу історії села та його жителів.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ


На фото: виставка Анатолія Шкурка в м.Чернігові. Фото з сайту "Високий Вал"