back

Про роботу управління праці та соціального захисту населення за 9 місяців 2009 року

13 жовтня 2009

За підсумками проведеної роботи в управлінні праці та соціального захисту населення райдержадміністрації за 9 місяців 2009 року забезпечене своєчасне та в повному обсязі надання населенню всіх видів допомог, субсидій та пільг згідно з чинним законодавством.

За звітний період здійснені видатки по державним цільовим субвенціям на надання населенню допомог, пільг та субсидій в сумі 18 млн. 837,5 тис.грн., а саме:

- пільги та субсидії населенню на покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг (електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання та водовідведення, квартирної плати, вивезення побутового сміття та рідких нечистот) в сумі – 4 млн. 296,9 тис.грн.;

- на надання інших пільг (пільговий проїзд, послуг зв`язку та інших, передбачених законодавством) у сумі – 645,9 тис. грн.;

- на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у сумі – 1млн. 133,1 тис.грн.;

- виплату допомог сім`ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги у сумі – 12 млн. 622,7 тис.грн.;

- на виплату допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім`ях за принципом «гроші ходять за дитиною» у сумі – 138,9 тис.грн.

Відповідно до Закону України „Про соціальні послуги” та постанови КМУ № 558 від 29.04.2004 року «Про затвердження Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, надають соціальні послуги” призначені компенсаційні виплати 140 фізичним особам, які надають соціальні послуги інвалідам різних груп, престарілим більше 80 років, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги. Відповідно до зазначеного порядку фінансування компенсаційні виплати проводиться за рахунок місцевого бюджету, за січень-серпень 2009 року виплачено 91,6 тис. грн.

Потребуючим малозабезпеченим сім`ям та пільговим категоріям населення району, будинки яких не мають підведення природного газу, призначається субсидія або пільги готівкою на придбання твердого палива та скрапленого балонного газу для побутових потреб населення.

Субсидія на тверде паливо та скраплений газ (призначається готівкою один раз на рік) призначена 264 чол., на суму 59,8 тис.грн.

За 9 місяців 2009 року пільги готівкою призначені на загальну суму 1084,6 тис. грн.: на придбання твердого палива – 3218 домогосподарствам в яких проживають пільгові категорії населення; скрапленого газу – 1412 домогосподарствам, в яких проживають пільгові категорії населення.

Щомісячно користуються пільгами за рахунок субвенції з державного бюджету: на електроенергію – 10493 домогосподарств; на природний газ – 6295 осіб; на централізоване опалення – 442 особа; на централізоване постачання холодної води – 1345 осіб; на водовідведення – 523 особи; на користування телефоном – 2071 особа; на квартплату – 408 осіб; на пільговий проїзд – 2400 осіб.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.10.2004р. №1445 “Про затвердження порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій” проведено відшкодування за безоплатне поховання за рахунок коштів обласного бюджету 42 осіб із числа учасників бойових дій на суму 10,5 тис. грн.

Згідно Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», здійснено видатків з початку 2009 року на соціальні виплати громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на загальну суму 2 млн. 784,4 тис. грн.

У звітному періоді 2009 року оздоровлено громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а саме: 2 матері і дитини; 15 дорослих; 300 дітей шкільного віку.

Станом на 01.10.2009 року на обліку в управлінні перебуває 4082 осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Створено та постійно поновлюється банк даних дітей-інвалідів. На даний час на обліку в управлінні праці та соціального населення перебуває 221 дитина-інвалід до 18 років. Відповідно Закону України „Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам” отримують допомогу 167 дітей-інвалідів до 18-ти років.

За звітний період поточного року, відповідно висновків ЛКК та індивідуальної програми реабілітації, 169 інвалідів отримали технічні та інші засоби реабілітації (в т.ч. 32 інвалідних візків); 89 інвалідів та пенсіонерів отримали направлення на ортопедичні вироби; 43 ветеранів війни та інвалідів направлені на санаторно-курортне лікування (з них: 19-інвалідів війни, 9 - учасників бойових дій, 1- учасник війни, 9 - супроводжуючих, 1- інвалід загального захворювання спинального профілю; 1 – інвалід від загального захворювання). Компенсацію за невикористане санаторно-курортне лікування отримали 132 особи (з них: 111 інвалідів війни, 21 – інвалідів від загального захворювання та інваліди з дитинства). Компенсацію за самостійне санаторно-курортне лікування отримала 1 особа - ветеран праці.

Відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 25.04.2008р. №444 щодо Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання одноразової матеріальної допомоги інвалідам та непрацездатним малозабезпеченим особам, надано згідно черги матеріальну допомогу 53 особам на загальну суму 4522 грн., а саме; 43 інвалідам на суму 3675 грн., та 10 малозабезпеченим непрацездатним особам на суму 847 грн.

За розпорядженням в.о. голови райдержадміністрації громадянам, у яких склалися важкі життєві ситуації, надана одноразова грошова допомога з коштів районного бюджету 120 чол. на суму 28,25 тис. грн.

Всі населені пункти району охоплені обслуговуванням працівниками територіального центру. У відділенні соціальної допомоги на дому - працюють 102 соціальних робітників, які обслуговують 1020 одиноких непрацездатних громадян району, з яких 99 чол. вносять плату за обслуговування 5% від отримуваної пенсії.

За звітний період 9 одиноких громадян влаштовані в будинок-інтернат.

Стаціонарне відділення для постійного або тимчасового перебування одиноких непрацездатних громадян забезпечує постійний цілодобовий сторонній догляд непрацездатних громадян, які не можуть обслуговувати себе самостійно. В стаціонарному відділенні проживає 19 чоловік. Середньомісячна витрата на харчування одного підопічного стаціонарного відділення на 1 ліжко-день складає 18,57 грн. Утримання одного підопічного в середньому на місяць складає 1845,91 грн. (з врахуванням прямих та інших виплат: по загальному фонду – 1320,29 грн., по спеціальному – 525,62 грн.).

На придбання медикаментів у 2009 році кошторисом передбачено 9 тис. грн., з них: по загальному фонду – 4 тис. грн., по спеціальному – 5 тис. грн. За звітний період кошти на придбання медикаментів використані по спеціальному фонду в сумі 1695,0 грн., по загальному фонду – 546,26 грн.

Відділення організації надання грошової та натуральної допомоги малозабезпеченим непрацездатним громадянам співпрацює з різними благодійними фондами та організаціями, забезпечує соціально незахищені сім’ї гуманітарним одягом, взуттям та продуктами харчування. За звітний період 2009 року натуральну допомогу отримали 199 чол. на суму 6236 грн.

В територіальному центрі організовано пункт прийому від населення гуманітарної допомоги, утворено банк одягу та взуття.

Проводиться заготівля картоплі, овочів, фруктів та консервації для організації харчування підопічних стаціонарного відділення територіального центру.

На контролі забезпечення одиноких непрацездатних громадян паливом на осінньо – зимовий період.


За інформацією управління праці та соціального захисту населення