back

ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ГРОМАДЯНАМ ПРО СПИСКИ ВИБОРЦІВ

29 грудня 2009

17 грудня 2009 року відділ ведення Державного реєстру виборців передав попередні списки виборців для кожної звичайної виборчої дільниці у двох примірниках до окружної виборчої комісії.

Окружна виборча комісія не пізніш як за двадцять днів до дня виборів (тобто, до 27 грудня 2009 року) передає один примірник попереднього списку виборців відповідній дільничній виборчій комісії, яка наступного дня після отримання цього списку надає його для загального ознайомлення у приміщенні дільничної виборчої комісії.

Кожен громадянин має право ознайомитися із списком виборців у приміщенні відповідної дільничної виборчої комісії та перевірити правильність внесених до нього відомостей в період з 27 грудня 2009 року по 06 січня 2010 року.

У разі виявлення у списках неправильностей, в тому числі невключення, неправильного включення або виключення із списку виборців його або інших осіб, громадянин має право звернутися зі скаргою до відповідної дільничної чи окружної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Реєстру чи суду за місцезнаходженням виборчої дільниці. До скарги додаються відповідні документи (їх належно засвідчені копії), які встановлюють (підтверджують) відомості про виборця. Термін подачі скарг — з 28 грудня 2009 року по 6 січня 2010 року.

Виборча комісія, яка виявила неправильності у попередніх списках виборців, приймає рішення про звернення з цих підстав до відповідних органів ведення Реєстру щодо уточнення відомостей у попередньому списку виборців.

До звернення виборчої комісії додаються оригінали всіх скарг громадян щодо усунення неправильностей у списках виборців та додатки до цих скарг.

Орган ведення Реєстру, який отримав таке звернення виборчої комісії, проводить перевірку вказаних у ньому відомостей та в разі підтвердження цих відомостей вносить до бази даних Реєстру відповідні зміни.

Про результати розгляду скарг громадян орган ведення Реєстру повідомляє відповідні окружну та дільничну виборчі комісії.


За інформацією відділу ведення Державного реєстру виборців