back

Про введення обмежувальних протиепідемічних заходів

06 листопада 2009

В Чернігівському районі органами виконавчої влади спільно з установами санітарно-епідемічного нагляду та медичними закладами проводиться постійний моніторинг захворюваності населення району на грип та ГРВІ.

Відповідно до розпорядження в.о. голови райдержадміністрації «Про введення обмежувальних протиепідемічних заходів по грипу та ГРВІ в населених пунктах Чернігівського району» від 05 листопада 2009 року №431 створено оперативний штаб для координації дій у вирішенні питань профілактики та боротьби з поширенням пандемічного грипу та інших гострих респіраторно-вірусних інфекцій, а також затверджено відповідний план заходів.

Розпорядженням вводяться в дію обмежувальні протиепідемічні заходи в населених пунктах Чернігівського району (до 22 листопада 2009 року).

Керівникам установ, організацій та підприємств незалежно від форм власності та відомчого підпорядкування забороняється проводити масові заходи, допускати до роботи працівників з ознаками ГРВІ та грипу. Працівників торгівлі, громадського харчування, побуту, зв`язку, транспорту та інших громадських установ зобов`язано носити захисні марлеві маски.

Для координації та організації відповідної роботи медичні заклади району повинні подавати щоденну інформацію про кількість інфікованих грипом та ГРВІ. Лікувально–профілактичні заклади району мають перейти на 7-денний робочий тиждень та розробити змінні графіки роботи персоналу, додатково перепрофілювати необхідну кількість ліжок для госпіталізації хворих на грип та ГРВІ. Медичні працівники також мають носити захисні марлеві маски.

Передбачено і обслуговування хворих на грип та ГРВІ, які лікуються вдома, для чого медичним закладам необхідно виділити достатню кількість медичних працівників.

Що стосується обов`язкових щеплень дітям проти інфекційних захворювань (наказу Міністерства охорони здоров`я України від 03 лютого 2006 року № 48), то вони мають проводитися лікарями індивідуально з враховуванням ситуації з захворюваності на грип та ГРВІ в сім`ї та колективі.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ