back

Протидія соціально-небезпечним хворобам

17 жовтня 2009

Проблема туберкульозу та ВІЛ/СНІДу, яка вже давно перестала бути суто медичною, обговорювалась 15 жовтня в райдержадміністрації на виїзному засіданні обласної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу, стану боротьби із соціально небезпечними хворобами: туберкульозом, ВІЛ-інфекцією/СНІДом, наркоманією у Бахмацькому, Борзнянському, Носівському, Сосницькому, Чернігівському районах.

«Медицина Чернігівської області повинна працювати в першу чергу на упередження хвороб, а не на їх лікування, особливо коли деякі з них вже на пізніх стадіях. Це захворювання становить небезпеку для держави та усього суспільства. З кожним роком зростає захворюваність та смертність від цієї соціально-небезпечної хвороби. Ситуація дуже серйозна і потребує виконання усіх заходів, передбачених Програмою”, – зазначив під час засідання голова облдержадміністрації Володимир Хоменко.

Доповідачі звертали увагу на те, що туберкульоз іде поряд з алкоголізмом, асоціальною поведінкою і найбільше поширення має серед непрацюючих людей працездатного віку та пенсіонерів. Обстеження та лікування цих категорій повинне бути на особливому контролі, оскільки від них іде загроза усім оточуючим.

В цьому році для забезпечення виконання таких задач районам виділено 36 санітарних автомобілів, чотири з яких, вже сьогодні знайшли своїх власників (Городнянський, Корюківський, Носівський та Талалаївський райони).


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ