back

Виконання сільських та селищних бюджетів Чернігівського району в 2009 році. Перші підсумки

15 травня 2009

Фінансове управління райдержадміністрації підвело підсумки виконання доходної частини сільських та селищними бюджетів за січень-квітень 2009 року.

До вказаних бюджетів загалом надійшло 2,903 млн. гривень, що становить 122% до плану.

Варто відзначити факт, що з 46 територіальних громад лише 5 не забезпечили планових надходжень. Решта перевиконали завдання.

Надходження до сільських селищних бюджетів, в основному, складаються з податків з доходів фізичних осіб, плати за землю, єдиного податку, місцевих податків та зборів, фіксованого сільськогосподарського податку та інших.

Основним джерелом наповнення місцевих бюджетів є податок з доходів фізичних осіб, який складає до 90% всіх надходжень. По ряду сільських, селищних рад спостерігається недовиконання планових показників з даного податку. Це можна пояснити тим, що він нараховується на зарплату працюючих громадян. А в січні-березні сільськогосподарські nа промислові підприємства лісового господарства призупиняли роботу у зв`язку з відсутністю ринків збуту.

В той же час майже наполовину зросли надходження по платі за землю, збільшились надходження від плати за оренду земель запасу та резервного фонду.

Більше ніж на 100% виконано завдання зі збору єдиного податку на підприємницьку діяльність.

З сільських та селищних бюджетів до районного бюджету надійшло 439,0 тис. грн., що становить 96% від плану. Ці кошти вилучені для підтримки районного бюджету і спрямовуються на заробітну плату освітянам та працівникам закладів охорони здоров’я.


За інформацією фінансового управління райдержадміністрації