back

Податкова освіта

27 липня 2009

Одним із найважливіших завдань, яке ставить перед собою податкова служба, є участь у вихованні економічної культури підростаючого покоління. Навчання дітей податковій грамоти – не лише виховання майбутніх платників податків, а і джерело життєво необхідних знань в умовах ринкової економіки.

З цією метою працівниками Чернігівської МДПІ 24 липня 2009 року було здійснено виїзд до літньо-оздоровчого табору «Десна», який знаходиться у мальовничому куточку Чернігівського району с. Ладинка, для проведення вікторини «Податковий марафон ерудитів».

Команди учасників були сформовані з учнів старших класів. В ходи вікторини діти розшифровували ребуси, розв`язували кросворди та відповідали на запитання марафону показуючи свій рівень знань з податкової тематики. Переможці вікторини отримали подарунки книжки та блокноти від філії «ДП Інформаційно-видавничий центр ДПА України» в Чернігівській області.

В процесі проведення вікторини завідувач сектору масово-роз`яснювальної роботи та звернень громадян Чернігівської МДПІ Лемешева Н.В. відповіла на поставлені запитання учнів та залишила власну друковану продукцію для більш детального вивчення податкового законодавства. Користуючись нагодою, розповила дітям про щорічне проведення податковою службою конкурсу дитячої творчості «Податки очима дітей» та ознайомила їх з умовами проведення конкурсу, критеріями оцінки, вимогами до оформлення творчих робіт. Продемонструвала творчі роботи лауреатів та переможців обласного та Всеукраїнського етапів конкурсу, які зібрані в іміджевому виданні ДПА України.

Також діти отримали інформацію щодо закладів освіти, в яких навчають професії податківців, зокрема щодо умов вступу до Національного університету ДПС України.

Податківці впевнені, що нові знання сприятимуть вихованню у молоді поваги до законодавства України та обов`язковості сплати податків в добровільному порядку в подальшому.


Сектор масово-роз`яснювальної роботи та звернень громадян Чернігівської МДПІ