back

Засідання Колегії райдержадміністрації

26 травня 2009

26 травня відбулось розширене засідання Колегії райдержадміністрації, під час якого розглядались наступні питання:

1. Про стан благоустрою, санітарно-епідеміологічну та екологічну ситуацію в населених пунктах району та виконання розпоряджень в.о. голови райдержадміністрації від 2 квітня 2009 року №18/23 «Про першочергові заходи щодо виконання Указу Президента України №197/2009 «Про проведення весняних толок у 2009 році», та від 8 квітня 2009 року №148 «Про заборону випалювання рослинності та її залишків та забезпечення протипожежних вимог на території лісового фонду в Чернігівському районі».

2. Про роботу закладів культури по організації дозвілля населення, розвитку художньої самодіяльності, прикладного та декоративного мистецтва, про виконання розпорядження в.о. голови райдержадміністрації від 11 березня 2008 року №86 «Про районні заходи з підготовки та проведення у 2008 році Року туризму і курортів в Україні».

З першого питання зазначено, що протягом квітня-травня поточного року проведено значну роботу на виконання Указу Президента України від 27.03.2009р. №197/2009 «Про проведення весняних толок у 2009 році».

Філією чернігівський райавтодор здійснено розчистку і вирубку порослі, збір сміття уздовж автомобільних доріг. Виконано ямковий ремонт на автодорогах державної та комунальної власності.

Ліквідовано 157 стихійних сміттєзвалищ. Впорядковано та відремонтовано 144 пам`ятника, обеліска, братських могил. Висаджено 3381 шт. дерев, очищено від сміття 138 км. придорожніх смуг. Приведено в належний стан 165 кладовищ.

Станом на 01.05.2009р. на проведення робіт по благоустрою використано коштів бюджетів сільських, селищних рад на суму 73,8 тис. грн.

Для забезпечення належного рівня пожежної безпеки на території району у весняно-літній період в райдержадміністрації оновлено план реагування органів управління та сил Чернігівської районної державної адміністрації у випадку виникнення великих лісових пожеж на території району.

З метою запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій, у тому числі пожеж, розпорядженням в.о. голови райдержадміністрації від 12.05.2009р. №206 збільшено матеріальні резерви пального до 38,81 тис. грн.

Не зважаючи на вжиті заходи, кількість пожеж на території району не зменшилась. Із загальної кількості пожеж основну питому вагу займають лісові пожежі, це майже 50% всіх пожеж, та загорання сухої трави - 27%.

За результатами розгляду першого питання прийнято розпордження в.о. голови райдержадміністрації з визначеними заходами та конкретними термінами їх виконання.

По другому питанню зазначено, що робота районного відділу культури і туризму у 2008 році була спрямована на виконання Програми розвитку культури і туризму на 2007-2008рр. – основного документа діяльності закладів культури району.

Чернігівський район є перспективним щодо розвитку туризму, має туристичний потенціал, багатий своїми природними ресурсами, цікавий тим, що на його території розташовано багато пам`ятників історії та культури.

На даний час в районі послуги з туризму надаються зеленою садибою «На Андріївських озерах» (с. Андріївка) та міні-готельним комплексом «Компаніс» (с. Смолин).

В районі триває робота по підготовці 16 туристичних напрямків для проведення екскурсій. Вже видані 4 буклети з описом туристичних маршрутів (села Андріївна, Ладинка, Шестовиця, Шибиринівка).

Також, одним з перспективних напрямків роботи є створення етнографічних та родинних музеїв. Такі музеї планується відкрити в с. Москалі – колекція старожитностей зібрана Дахно Ю.В. та в с. Старий Білоус – родинний музей нащадків родини Березовських.

Щодо організації дозвілля населення району слід зазначити, що культурно-масову роботу на селі здійснюють 118 закладів культури, з них: клубних – 61, бібліотечних – 54, дві школи мистецтв, М.Коцюбинський народний історико-краєзнавчий музей. Заклади клубного типу передані на баланс сільських рад, бібліотечного – об`єднані в централізовану бібліотечну систему. Це дає можливість проводити на селі державні, народні та календарні свята, організовувати різноманітні тематичні заходи, концерти, вечори відпочинку для молоді, дискотеки.

Підсумки Колегії підвів в.о. голови райдержадміністрації Володимир Брайко.



За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ