back

Презентація збірника "Село над Десною - Шестовиця". Прес-анонс

25 травня 2009

28 травня 2009 року о 14.00 в Обласній універсальній науковій бібліотеці ім.В.Г.Короленка відбудеться презентація книги "Село над Десною – Шестовиця".

На презентацію запрошені Коваленко Олександр Борисович, професор, кандидат історичних наук, декан історичного факультету Чернігівського державного педагогічного університету ім. Т.Г.Шевченка, голова Чернігівської обласної організації Всеукраїнської Спілки краєзнавців, та Курданов Андрій Леонідович, голова Чернігівської районної організації Всеукраїнської Спілки краєзнавців, які і презентують збірник.

В книзі відтворене багате історичне минуле та сьогодення старовинного села Шестовиця. Слід зазначити, що значна частина джерел, на які спираються автори матеріалів, уперше запроваджуються до наукового обігу.

Це вже друге подібне видання: в 2007 році випущено збірник, що містить матеріали з історії Седнева "Містечко над Сновом".

Коваленко Володимир Петрович, кандидат історичних наук, завідувач кафедри археології та історії України історичного факультету Чернігівського державного педагогічного університету ім. Т.Г.Шевченка, презентує макет реконструкції зовнішнього вигляду оборонних споруд давньоруського городища в урочищі Коровель поблизу Шестовиці.

На презентацію запрошуються представники друкованих та електронних ЗМІ.

Контактна особа: Андрій Подорван, начальник відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ Чернігівської райдержадміністрації, тел. 3-61-13, e-mail: [email protected].