back

На засіданні колегії райдержадміністрації

02 липня 2009

02 липня відбулось засідання колегії райдержадміністрації з наступних питань:

1. Про роботу спеціалізованих служб районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді по наданню соціальних послуг.

2. Про виконання розпорядження від 13 квітня 2009 року № 154 «Про підготовку та проведення відпочинку та оздоровлення дітей району влітку 2009 р.»

На колегію запрошені працівники філій районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, голови окремих сільських, селищних рад, начальники управлінь, відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації, представники ЗМІ.

З першого питання зазначено, що Чернігівського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді виконує покладені на нього завдання по наданню соціальних послуг. В районі функціонує 7 його філій Гончарівська, Іванівська, Киселівська, Михайло-Коцюбинська, Новобілоуська, Олишівська та Хмільницька.

Напрями роботи центру здійснюються через такі спеціалізовані формування як служба соціальної підтримки сім`ї (раннє виявлення, облік, ведення банку даних та соціальний супровід сімей які опинились у складних життєвих обставинах; пошук, відбір, навчання та забезпечення соціального супроводження прийомних сімей; надання соціальних послуг дітям - сиротам та дітям позбавлених батьківського піклування, дітям та молоді з функціональними обмеженнями; соціальна робота з неповнолітніми та молоддю, яка звільнилась з місць позбавлення волі та умовно засуджена), мобільний консультаційний пункт соціальної роботи в сільській місцевості (запобігання соціально-небезпечним хворобам, у тому числі серед груп ризику, подолання їх наслідків, формування навичок здорового способу життя) та консультаційний пункт у пологовому відділенні Чернігівської районної лікарні (запобігання відмовам від новонароджених дітей, забезпечення психологічної і соціальної підтримки вагітних жінок).

З звітний рік спеціалістами центру 273 індивідуальні послуги прийомним сім`ям. Найбільша кількість 34% - спрямовувалась на вирішення проблем сім`ї, 29% - інформаційних та організаційних питань, 11% - психологічних, 12% - соціально-педагогічних, 11% - соціально-економічних, 3% - юридичних.

Члени колегії та присутні проаналізували діяльність центру та інших служб, що опікуються дітьми. Виявлено, що основна проблема роботи служб - обмежене фінансування на реалізацію програм та заходів, зокрема на транспортні послуги.

Вирішено розробити графік надання автотранспорту центру соціальних служб, службі у справах дітей для забезпечення охоплення соціальними послугами населених пунктів всього району.

З метою забезпечення повноцінного відпочинку та оздоровлення дітей району влітку поточного року прийнято розпорядження в.о. голови райдержадміністрації від 13 квітня 2009 року № 154 «Про підготовку та проведення відпочинку та оздоровлення дітей району влітку 2009 року», яким визначені основні напрямки діяльності всіх зацікавлених служб, відділів, управлінь та установ по виконанню плану заходів оздоровчої кампанії.

Згідно з планом, основними виконавцями завдань оздоровчої кампанії влітку 2009 року є загальноосвітні заклади району, управління праці та соціального захисту населення, фонд соціального страхування в разі тимчасової втрати працездатності, центральна районна лікарня, відділ у справах сім`ї, молоді та спорту.

Протягом оздоровчого періоду у таборах денного перебування планувалось оздоровити 1813 дитини. Для їх функціонування в районному бюджеті передбачено 285,7 тис. грн. З них 7,5 грн. на 1 день передбачено на харчування, з розрахунку на 18 днів. Станом на 01.07.09 р. у таборах денного перебування оздоровлено 1827 дітей.

На придбання санаторно-курортних путівок для оздоровлення 2 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки та піклування, передбачено 3,5 тис. грн. 126 тис. грн. (з розрахунку на 21 день оздоровлення) заплановано залучити за рахунок Фонду соціального страхування в разі тимчасової втрати працездатності.

Загальна кількість дитячих путівок на оздоровчий період 2009 року по лінії Міністерства праці та соціальної політики - 120.

Протягом оздоровчої кампанії 2009 року, на території району працюють 32 оздоровчих заклади.

Оздоровлення в таборах денного перебування проводилось на базі 26 загальноосвітніх закладів і навчально-виховних комплексах та 1 наметовому таборі (смт. Седнів).

За підсумками розгляду питань прийнято відповідні розпорядження.

Підсумки роботи колегії підвів в.о. голови райдержадміністрації Брайко В.Б.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ