back

Виїзне засідання Колегії райдержадміністрації

27 березня 2009

26 березня пройшло виїзне засідання Колегії райдержадміністрації в с. Хмільниця. Для участі в роботі Колегії також запросили начальників управлінь та відділів райдержадміністрації, керівників установ та організацій району. Вів засідання Колегії в.о. голови райдержадміністрації Олександр Лось.

З першого питання слово мала Хмільницький сільський голова Надія Січко. Вона розповіла про роботу виконавчого комітету сільської ради по реалізації делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування», а саме – повноважень у сфері освіти, охорони здоров`я, культури, фізкультури і спорту.

На території сільської ради проживає майже 1600 жителів в чотирьох населених пунктах – села Хмільниця, Рівнопілля, Рябці та Рижики. Обслуговують населення такі об`єкти соціальної сфери:
- три фельдшерські пункти;
- навчально-виховний комплекс в с.Хмільниця;
- дитячий садок в с.Рівнопілля;
- будинок культури в с.Хмільниця;
- сільський клуб в с.Рівнопілля.

Виконавчий комітет сільської ради постійно контролює роботу закладів соціальної сфери – за 2008 рік прийнято більше 100 відповідних рішень. А програма соціально-економічного розвитку територіальної громади передбачає заходи для успішної реалізації делегованих повноважень у сфері освіти, охорони здоров`я, культури, фізкультури і спорту.

Лідія Гаєвська, заступник начальника відділу освіти, говорила про високу якість освіти в Хмільницькому НВК, відповідне кадрове забезпечення. Відповідаючи на неодноразові пропозиції сільської ради, вона зазаначила, що підстав для розділення школи та дитячого садка немає - зараз вони знаходяться в одному приміщенні і являють собою одну юридичну особу (НВК).

Робота закладами культури проводиться значна, проте залишає бажати кращого поповнення фондів сільських бібліотек, треба шукати кошти на ремонт даху будинку культури – зазначив Володимир Буланенко, начальник відділу культури і туризму.

Олександр Чаус, начальник відділу у справах сім`ї, молоді та спорту, закликав сільського голову приділяти більше уваги приведенню в належний санітарний стан спортивних споруд. Також він навів приклад, як молодь с.Рівнопілля не чекає вказівок та проявляє ініціативу – вже створена футбольна команда, підшукується ділянка для нового стадіону.

Є в Хмільницькій громаді проблема з кадровим забезпеченням закладів охорони здоров`я. А виконкому сільської ради слід посилити роботу по виконанню заходів, спрямованих на профілактику та ранню діагностику захворювань, в першу чергу соціально небезпечних (туберкульоз, ВІЛ-інфекція, венеричні захворювання, сказ).

За результатами розгляду питання видано відповідне розпорядження в.о. голови райдержадміністрації. Визначено відповідальних працівників райдержадміністрації, які спільно з сільською радою вирішуватимуть проблемні питання.

Не менш важливим було друге питання порядку денного Колегії – про те, як виконувались доручення в.о. голови райдержадміністрації за результатами засідань Колегії райдержадміністрації за 2008 рік. З даного питання доповідала начальник загального відділу Лариса Михайлівська. Як свідчить моніторинг виконання доручень, всі завдання, відображені в дорученнях, виконуються. Тож за рішенням Колегії з контролю знімаються всі доручення, крім двох, які з об`єктивних причин знаходяться в стані виконання.


Відділ з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ