back

195-та річниця від дня народження Тараса Шевченка. ФОТОРЕПОРТАЖ

11 березня 2009

З нагоди відзначення 195-річчя від дня народження видатного українського поета Тараса Шевченка в Ягіднянській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів пройшов Шевченківський тиждень.

Протягом тижня учні школи приймали участь у різноманітних конкурсах. Кращим знавцем творчості Тараса Шевченка стала учениця 8 класу Катерина Калинчук.

У конкурсі малюнків, завданням якого було зобразити на аркуші паперу твори видатного поета, переможцем стала Марина Ремез, учениця 5-го класу, з малюнком «Садок вишневий коло хати».

Цікавинкою тижня стала інтелектуальна гра «Поле чудес». Діти з захопленням пригадували всі деталі біографії Тараса Шевченка.

Нікого не залишив байдужим конкурс декламаторів. Особливо всіх вразив Руслан Фокін, учень 7-го класу, який написав вірш «Тернистий шлях Кобзаря» - переспів життєвого і творчого шляху Тараса Шевченка у віршованій формі.

Учні-учасники літературно-драматичного гуртка, керівником якого є вчитель української мови та літератури Валентина Зінченко, організували свято «Кобзарем його ми звемо», яким і завершився 10 березня Шевченківський тиждень.


Відділ з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ


На фото: фрагменти свята