back

Дмитро Мельниченко – переможець обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт

11 березня 2009

З 7 по 21 лютого 2009 року на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Чернігівського територіального відділення Малої академії наук України.

152 учня 9-11 класів з 24 районів області та міст Чернігова, Ніжина Прилук виборювали перемогу у конкурсі. Переможцями визнано 73 учасника, які отримали дипломи І,ІІ та ІІІ ступенів.

Кращі результати у відділенні філології та мистецтвознавства, у секції «Зарубіжна література», показав Мельниченко Дмитро – учень 10-го класу Редьківського навчально-виховного комплексу.

Його робота – дослідження життя та творчості Григорія Кочура – перекладача творів зарубіжної літератури на українську мову. В науковій роботі учень аналізує особливості літературного перекладу з однієї мови на інший. Не обмежившись роботою з літературою та джерелами, Дмитро досліджував біографію перекладача: побував на його батьківщині, спілкувався з родичами.

Допомагали Дмитру в науковому дослідженні вчитель зарубіжної літератури Наталія Черенько та працівник районного методичного кабінету Валентина Богдан.

Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації направить списки переможців обласного і Всеукраїнського етапів конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт до приймальних комісій вищих навчальних закладів області для вирішення питання про пільговий прийом цих учнів на відповідні спеціальності.


Ольга Ушакова, методист районного методичного кабінету


На фото: Дмитро Мельниченко