back

Соціальний супровід молоді

24 лютого 2009

19 лютого 2009 року в райдержадміністрації відбулась нарада працівників Чернігівського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді та представників кримінально-виконавчої інспекції.

Учасники наради обговорювали проблеми забезпечення соціального супроводу і контролю за поведінкою дітей та молоді, які засуджені до покарань, не пов`язаних з позбавленням волі. Такі особи звільнені від відбування покарання з випробуванням або умовно-достроково.

За словами Валерія Гольця, начальника Менського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції, на обліку в Чернігівському районі перебуває 84 молоді особи.

Особливості поведінки та психологічні характеристики умовно-засуджених вимагають значної уваги з боку психологічних служб, особливо – якщо це діти чи молодь. Про проблеми в ході практичної соціальної роботи з молодими людьми саме цієї категорії розповіла директор Центру Алла Кот.

За результатами наради прийнято рішення: щовівторка працівник Центру надаватиме необхідні консультації молодим людям в приміщенні кримінально-виконавчої інспекції. Більш тісна взаємодія кримінально-виконавчої інспекції та районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді забезпечить дієвий соціальний супровід молоді.


Оксана Поліщук, спеціаліст Чернігівського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді