back

Деклараційна кампанія триває

18 лютого 2009

Декларування доходів – усталена й прийнята світова практика. Це не лише турбота про завтрашній день, а й вияв поваги до всіх громадян України.

На початку лютого в рамках програми проведення акції «Декларування доходів – конституційний обов`язок кожного громадянина» податківцями Чернігівського району - проведено виїзну громадську приймальню в смт. Гончарівське.

Завідувач сектору адміністрування податком з доходів фізичних осіб Інна Залозна та старший держподатінспектор сектору масово-роз`яснювальної роботи та звернень громадян Чернігівської МДПІ Сергій Прудяк надали вичерпні відповіді на всі питання, з якими звернулись мешканці селища. Зокрема, громадян цікавили такі питання: хто має право на одержання податкового кредиту та які документи необхідно надати для його оформлення, оподаткування спадщини, особливості заповнення декларації, категорія громадян, які зобов’язані подати декларацію в обов`язковому порядку тощо.

Бажаючим була надана практична допомога в заповненні декларацій про доходи отримані в минулому році. На сьогодні в селищі Гончарівське громадянами вже подані 12 декларацій свого майнового стану та доходів, отриманих ними протягом 2008 року.

Податківцям активно допомагають волонтери – старшокласники гончарівської школи, які розповсюджують запрошення односельцям щодо обов`язкового подання декларацій. Також в сільській раді, на пошті, в магазині, на зупинці роздані листівки «Все про декларування доходів громадян».

Головний результат деклараційної кампанії незмінний - забезпечення коштами місцеві бюджети, поліпшення іміджу податкової служби й держави в цілому.

Кампанія декларування триває.

Нагадуємо, що останній день подання декларації 31 березня 2009 року.


Сектор масово-роз`яснювальної роботи та звернень громадян Чернігівської МДПІ