back

Управління Пенсійного фонду України в Чернігівському районі

23 березня 2009

Останнім часом в окремих засобах масової інформації з`являються повідомлення щодо проблем з виплатою пенсій зокрема через банківські установи. Головне управління Пенсійного фонду України в області повідомляє, що за даними моніторингу у поточному місяці виплата пенсій через установи банків проводиться своєчасно і в повному обсязі.

Жодних затримок з фінансування та виплат пенсій на цей час не існує. Станом на 12 березня поточного року виплати пенсії та грошової допомоги профінансована в сумі 197,1 млн. грн., що становить 59,6 відсотка місячної потреби на пенсійне забезпечення в Чернігівській області.

Зокрема, на виплату пенсій що здійснюються через відділення поштового зв`язку перераховано 112,7 млн. грн., що забезпечує виплату 137,7 тис. пенсіонерів. На банківські установи, які уповноважені проводити виплату пенсій перераховано 84,4 млн. грн., що забезпечує виплату 83,5 тис. пенсіонерів. Таким чином пенсійні виплати профінансовано по 14 березня включно.

В нашій області 30 банківських установ на конкурсних основах здійснюють виплату пенсій. Кількість одержувачів пенсій через банки складає 109,9 тисяч чоловік або 30% до загальної кількості пенсіонерів і постійно збільшується.

Установи Пенсійного фонду України і надалі будуть здійснювати контроль за коштами, які спрямовані на виплати пенсій. Це означає, що кошти будуть перераховуватись лише тим фінансовим установам, які будуть гарантувати їх вчасну виплату пенсіонерам. Саме тому рішенням міжвідомчої конкурсної комісії припинено співпрацю з банківськими установами в яких пенсіонери не могли вчасно або в повному обсязі отримати пенсії через скрутний фінансовий стан цих банків.

Розірвання угод з “проблемними банками” (що, до речі, відбувалося і раніше) ніяк не вплинуло на терміни виплати пенсій. Всі пенсіонери, які отримували пенсії у зазначених банках одержують пенсії в ті ж самі дні в інших банках або в поштових відділеннях.

Пенсійний фонд України опікується і надалі буде захищати інтереси пенсіонерів, в тому числі і перед банками, які не забезпечують прав пенсіонерів та порушують взяті на себе зобов`язання.

Виплата пенсій буде здійснена вчасно і в повному обсязі.


За інформацією начальника Управління Пенсійного фонду України в Чернігівському районі Олександра Шелупця