back

Спільне засідання Колегії райдержадміністрації та Президії районної ради

23 січня 2009

22 січня відбулось спільне засідання Колегії районної державної адміністрації та Президії районної ради, на якому розглядались підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку району за 2008 рік та проект Програми економічного і соціального розвитку району на 2009 рік, проект бюджету району на 2009 рік та інформація про стан виконання Указу Президента України від 7 лютого 2008 року № 109/2008 "Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування".

Аналіз виконання Програми економічного і соціального розвитку на 2008 рік показує, що більшість макроекономічних показників, передбачених Програмою, виконані. Обсяги випуску промислової продукції збільшились на 22,1% в порівнянні з 2007 роком, роздрібного товарообороту – на 8,9%, реалізованих послуг – на 44,7%, інвестиції в основний капітал зросли на 92,4%. Забезпечена життєдіяльність бюджетної сфери району. Працівники закладів освіти, охорони здоров`я і культури своєчасно і в повному обсязі отримували заробітну плату.

Значні фінансові ресурси направлені на соціальний захист населення, своєчасну і в повному обсязі виплату пенсій, соціальних допомог, надання субсидій. Станом на 1 січня 2009 року допомоги і компенсації, які фінансуються з державного бюджету, виплачені своєчасно і в повному обсязі.

Визначено головну мету Програми економічного і соціального розвитку району на 2009 рік - це забезпечення стабілізації економіки, ефективного використання наявного природного ресурсного потенціалу, розвитку агропромислового комплексу, соціальної сфери та інфраструктури на селі.

По другому питанню зазначено, що бюджет Чернігівського району на 2009 рік розроблено відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік", положень Конституції України, Бюджетного кодексу України. Формування розрахункових показників місцевого бюджету на 2009 рік здійснено в умовах розгортання світової фінансово-економічної кризи, та її впливу на розвиток економіки країни і, як наслідок, фінансово-економічну ситуацію в району.

Робота районної державної адміністрації спрямована на створення необхідних умов для реалізації конституційного права громадян на звернення, оперативного вирішення проблем, які турбують жителів району, усунення причин, що породжують скарги.

Підсумки спільного засідання підвів в.о першого заступника голови райдержадміністрації Лось О.В.


Відділ з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ

<