back

Чернігівський район розрахувався з освітянами та медиками

25 грудня 2008

Чи буде з чим святкувати Новий рік працівникам бюджетної сфери Чернігівського району?

З цього приводу ми спілкувалися з Володимиром Брайко, в.о. голови Чернігівської районної державної адміністрації.

- Останнім часом почастішали повідомлення про затримки виплат заробітної плати освітянам. Чи є борги з виплат заробітної плати вчителям Чернігівського району?

- Станом на 25 грудня 2008 року працівники загальноосвітніх закладів району повністю отримали зарплатню за грудень. Видатки з заробітної плати по освіті за грудень становили більше 2,5 млн. грн. Всього ж з початку року на оплату праці освітян району з місцевого бюджету виділено майже 29 млн. грн.

Відсутність боргів по заробітній платі – результат грамотної фінансової роботи протягом всього року. Чернігівський район – один з трьох районів області, який самостійно, без додаткових фінансових вливань, забезпечує своєчасну виплату заробітної платні працівникам бюджетної сфери.

- Чи буде продовжена практика виплат освітянам премії за підсумками року?

- Наразі ми запланували виплатити 331,0 тис. грн. винагороди педагогічним працівникам. До кінця грудня вони отримають ці гроші.

- Чи вчасно отримують зарплатню працівники охорони здоров’я?

- Працівники центральної районної лікарні, дільничних лікарень та фельдшерсько-акушерських пунктів району вже одержали зарплату за грудень. Також медики району отримають матеріальну допомогу. На це заплановано витратити 213 тис. грн.


Андрій Подорван,
Чернігівський район