back

Соціальний захист населення в 2008 році

13 січня 2009

В 2008 році Управлінням праці та соціального захисту населення Чернігівської райдержадміністрації в повному обсязі забезпечувалась, відповідно до законодавства, підтримка малозабезпечених верст населення за п’ятьма основними напрямками:

-допомога сім’ям з дітьми;

-державна допомога малозабезпеченим сім’ям;

-державна соціальна допомога особам, які не мають права на пенсію та інвалідам;

-допомога людям з особливими потребами;

-житлові субсидії та пільги.

Станом на 1 січня 2009 року всі види соціальних допомог по цих напрямках виплачені по грудень включно на загальну суму 20 млн. 168 тис.грн. за рахунок коштів державних цільових субвенцій.

Виплата допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною» здійснена по грудень включно і в повному обсязі.

Також в повному обсязі виконується Закон України „Про соціальні послуги”, фінансування виплат проводиться за рахунок районного бюджету. Призначено компенсаційні виплати 155-ом фізичним особам, які надають соціальні послуги інвалідам різних груп, престарілим, старшим 80 років, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги. За 2008 рік виплачено 139,0 тис. грн.

В районі організоване виконання комплексних програм поліпшення соціального обслуговування інвалідів, ветеранів війни і праці та пенсіонерів, які з початку року отримали: 39 інвалідних візків; 200 засіб реабілітації; 117 направлень на отримання ортопедичних виробів; 47 ветеранів війни та інвалідів побували на санаторно-курортному лікуванні.

На території району проживає 23179 пільговики за професійною та соціальною ознаками.

Відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту“ за рахунок державного бюджету 6,5 тис. ветеранів війни отримали різного виду компенсації та допомоги на 900 тис.грн.

З районного бюджету за розпорядженням голови райдержадміністрації надана одноразова матеріальна допомога жителям району на суму 30,3 тис. грн. (135 особам).

Здійснено видатків з початку 2008 року на соціальні виплати громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на загальну суму 3 млн. 888,7 тис. грн. відповідно до 6 державних програм.

Оздоровлено в 2008 році 683 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а саме: дорослого населення – 29; дітей – 634; матері і дитини – 20.

В управлінні пенсійного фонду України в Чернігівському районі на обліку перебуває 19 763 пенсіонерів. Протягом січня-грудня 2008 року забезпечено виплату пенсій та грошової допомоги в повному обсязі. Загальний обсяг видатків становив 173,3 млн. грн. Середній розмір пенсії складає 754,59 грн.


Прес-служба райдержадміністрації